Keresés

A lélek bilincsei

A lélek bilincsei, fájdalmakból, félelmekből és az ego játékából fakadó megkötő energiák. A túlélés érdekében létrehozott és alkalmazott programok, negatív hitrendszerek, blokkok érzelmekből vezérelve tarthatnak  egy megrekedt állapotban. Olyan módon, hogy NEM VESSZÜK ÉSZERE. A fájdalmaktól, a programoktól elvakult állapotban, csak a beszűkült teret látjuk. Ez emberi lényként, egy természetes reakciónk.

Lényünket, lelkünket, de akár a fizikai megnyilvánulásunkat is, sebezhetőnek és támogatásra szorulónak érezzük elég gyakran az életben. Ezért a lélek, túlélési stratégiákat fejleszt ki, amelyeket alkalmaz is, hogy stabilitását erősítse. Az egó, nagyon tudja a lélek sebeit nyalogatni, szinte összedogozva tudnak rendszereket kifejleszteni. Hívhatjuk ezeket negatív hitrendszereknek, síneknek, programoknak, blokkoknak. A lényeg, ugyan az. A lélek és az egó erősítése, „életben tartása” a lényeg.

Sokan vagyunk, akik a változásoktól érzik magukat bizonytalannak. Végül is, ez bizonyos szemszögből, teljesen érthető is. Szól a mondás is, „A biztos rossz, jobb a bizonytalannál.” Pont ez a biztos rosszban való tartása önmagunknak, hajlamosít arra, hogy a változásokat távol tartsuk önmagunktól. Felrakjuk a lélek bilincseit és csücsülünk, a jó meleg „posványban”, amiről azt hisszük, hogy a VILÁG. Ha néha ki-ki tekingetünk, akkor is csupán nyálcsorgatósan, esetleg dühösen, azzal a tudattal, hogy soha nem juthatunk ki ODA. Nem tehetem meg! Ezért és azért, és még ezer határozott indokot tudok mondani, amivel a bilincsemet erősítem magamon. Itt biztonságos, itt már tudjuk, mi történik, ez kiszámítható, ezzel elboldogulok, ezt már ismerem. A lélek és az érzelmek játéka a mókuskerékben tart.

Majd halkan zörget a csoda!

„A csodák mindig halkan zörgetnek ajtódon. Ha azt mondod, csak a szél zúg odakint, kavics koccant az üveghez, vagy néhány száraz falevél rezzent a földön, s ülve maradsz, a csoda kívül reked. Te nem nyitottál ajtót neki.
A valódi élmény és csoda szelíd, türelmes, mint a tészta fény. Szólítanod kell, helyt adva neki életed legelfoglaltabb perceiben is – akkor megjelenik, s fájdalom nélkül formálni kezdi magatartásodat. Lemetszi jellemed vadhajtásait, meggyógyítja titkos sérüléseidet.”
/Szepes Mária/

Fájdalom nélkül formálja lényed, fejlődésed legmegfelelőbb ütemében, akkor a csodákat és finom beindító energiákat érezhetsz. Akár megérzésben, álomban, gondolatban, akár ajtók kinyílásában, akár segítő kezek megjelenésében érkezhet. Ha beengeded, benned is csoda történik. A változás és a beindító energiák terelgetik az életed és a fejlődésed.

De, ha túl erős a láncod, ha túl erős a hozott minta, ha túl erős a szív fájdalma, ha túl erősen ragaszkodsz önmagad vélt vagy valós jóságához és az áldozat szerephez, akkor a finom terelgetés helyett pofonok jöhetnek. A pofonok, fájnak és térdre kényszerítik az egot. Ez még jobban fájhat, hiszen nem tudod, hogy ez az egó és a lélek játéka. Összeesküvés elméletek sorozata formálódik a gondolataidban. Külső körülmények, a szülők, a társ, a munkahely, a társadalom, a pénz, a politikus, az orvos, a segítő, a negatív energiák, stb. A tükörbe belenézni a legnehezebb dolog. Szembesülni azzal, hogy vannak hibáim, hogy a lelkem fájdalmában alakít ki bizonyos ártó energiákat. ÁÁÁÁ! Ezt én nem tudnám….
ÉN, mondja a lélek fájdalma és az egó, ÉN HIBÁTLAN VAGYOK! ÉN CSAK ÁLDOZAT VAGYOK! A körülmények tettek EZT velem. És húz, és húz, egyre lejjebb, egyre beljebb a kilátástalanságba. Itt nincs beindító energia, itt nincs mentőmellény, addig, a míg kifelé mutogatsz. Szinte beszűkül a tudat, és csak ezekre az elméletekre építkezve teremti meg a saját mátrixát. Ez működteti az érzelmeid,  a lélek bilincsei.

Így válunk azzá, aki vagyunk.

Az érzelmi hatások fizikai változásokat, esetleg betegségeket is kiválthatnak, amelyek mind a lélek fájdalmas üzenetei. Jelet adnak, figyelmeztetnek. Hol finomabb, hol erősebb formában. Érdemes ilyenkor a lélek sebeit ápolgatni, valamint a lényünk közepét, az Isteni Ént, a szellemi erőnket felébreszteni és működtetni. A lélek és szellem programjait átírni és a változások, a beindító energiák fényét beengedni.

A változás belülről indul!

Bármilyen technikát alkalmazol, bármilyen csodaszert szedhetsz, bármilyen segítőhöz mész el, bárki mókol és varázsol is rajtad, a kulcs a TE kezedben van. Vagy kinyitod és befogadod a változást és a beindító energiákat, vagy nem. Vagy képes vagy a lélek bilincseit elengedni, vagy görcsösen ragaszkodsz hozzá.

Ha úgy érzed, hogy megrekedtél, ha úgy érzed, hogy nem komfortos és csak vegetálsz, érdemes elgondolkozni azon, hogy vannak-e bilincseid. Bátran nézz felülről magadra és légy őszinte magaddal. Légy bátor és hozd meg a döntésedet. Engedd be a beindító pozitív fényt. Ha úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulsz, ha túl nagy, és nagyon tud fájni, akkor bátran keress segítséget.

Gazda Mónika