Keresés

Mi a kineziológia?

Tudományos alapokon és kísérleteken nyugvó, képesség, készség és önismeretet fejlesztő, stressz oldó módszer. Segít az energetikai egyensúly helyreállításában azáltal, hogy a stressz okozta bolokkokat, gátakat oldja. De mi a kineziológia? A jelen stressze, a tudatos szinten van. Ha nem sikerül feldolgozni, akkor a tudatalatti szintre kerül. Majd hozzá társulhatnak negatív érzések, tulajdonságok, félelmek, fájdalmak, hitrendszerek.

Ennek hatására gátak, blokkok keletkeznek a lelki, érzelmi, energetikai rendszerünkben. Ezeknek a felszabadítását végzi a kineziológia.

Konkrétan, kineziológiai oldás nem végzek, csupán elemeit használom időnként az energetikai kezeléseim során. 

A többféle irányzat közül én a ONE BRAIN ágat tanultam. Izomtesztelésen alapulva, biofeedbac mechanizmuson keresztül, az agyban és a sejtmemóriában tárolt információkat tudjuk az izmokon keresztül lehívni, majd vissza hatni arra.

Különböző korrekciók segítségével dolgozunk, melyek mozgásos, vizualizációs technikákon alapulva oldják a blokkokat.

Mi a kineziológia?

Egy példán végigvezetve, érthetően szeretném a módszert szemléltetni.

Képzeljük el, hogy kicsi gyerekként ott játszunk, a nagymama udvarán. A mami éppen bablevest főz. Illata az egész udvart betölti. Majd hirtelen, a szomszéd zöld kerítése mögül, egy kutya ront ki, ugatva, veszedelmesen. Ebben a kicsi gyerekben ez egy hatalmas stressz helyzet. Maga a félelem és akár minden, ami hozzá kapcsolható.

Felnőve, nem tudjuk, hogy miért nem szeretjük a bablevesnek még az illatát sem. Nem tudjuk, hogy a zöld kerítéstől miért tartunk annyira, mindig valami vissza taszít, valami félelmetes. A kutyáktól pedig egyszerűen félünk.

A gyereknek olyan érzése van, hogy kicsi vagyok, védtelen, sebezhető és félek.

Ez később a tudatos szintről a tudatalattiba kerül és alap személyiség jegyként kezeljük. (Pedig nem az.) Kialakítja belőle a kisebbségi komplexust, a sebezhetőséget (aminek a kiküszöbölésére különböző védekező technikákat fejlesz), a félelmet. A fájdalom (testi, lelki), a félelem és a fájdalomtól való félelem a hitrendszerek vezérfonala.

Negatív hitrendszereink bekorlátozzák életünket. Sokszor nem csak pszichés de fizikai panaszok alakulnak ki.

Az One Brain kineziológia ezeknek a negatív hitrendszereknek a felkutatásával és stersszmentesítésével igyekszik klienseinek megmutatni, a blokkok és gátak nélküli életet.

Konkrétan, kineziológiai oldás nem végzek, csupán elemeit használom időnként az energetikai kezeléseim során. 

 

 

Egy válasz