Keresés

 

 

Angyalokkal táncoló

404193_187898802_big

A mesék birodalmában való bolyongás, egy magával ragadó érzés. A valóságnak nevezett mátrixból kilépve, egy gyönyörű és egyben félelmetes; fényes, csillogó és egyben sötét, árnyékos; szeretettel és egyben gonoszsággal teli világban találjuk magunkat. Hatalmas erőket, és meghökkentő történeteket mozgat meg. Melyek abba a világban teljesen természetesek.

Gyermekeink is szeretik, és otthonosan mozognak a mesék világában. Mi is szerettük. Vajon miért?

Mert kiszabadulhatunk a mindennapokból? Mert szabadabbak lehetünk? Ösztönből? Emlékekből? … A materiális valóságot tanulnunk kell… Ezt nem. Ott van mélyen, mindenkiben.

Van egy világ, amit nevezhetünk a mesék birodalmának. Itt találkozunk mítoszokkal, mondákkal, különböző történetekkel. Ezeknek gyakran valóság alapja van. Miközben olvassuk, hallgatjuk vagy nézzük a mesét, hatással van ránk és gyermekeinkre is. Ha teljesen, szívvel. lélekkel bele tudunk helyezkedni, így érzelmeinket, gondolatainkat is befolyásolja. A gyermeki tisztaság pedig sokkal inkább befogadja. A gondolati, érzelmi és lelki hatások, pedig olyan energiát képviselnek, amik fizikai jeleket képesek produkálni. Vajon miért? … Mert szoros összeköttetésben vagyunk önmagunkkal. Test, lélek, szellem.

A test, mint az anyag, a maga világában tud teljes lenni, a fizikai síkon. A lélek, az érzelmi hátteret biztosítja és a szellem, az isteni  szikra, vagy tudat, a maga világában tud érvényesülni leginkább. De az összetartozás és az egység érzékelhető. Mindhárom a részünk, és hiába a maguk dimenziójába, síkjába vannak jelen, kihatással vannak a másik kettőre. Emelni és visszahúzni képesek egymást. Így egész és teljes az ember.

Meséink és álmaink birodalmába, egy másik síkra kerülünk. Húsbilincsünket levetkőzve, olyan közegbe, vagy hasonló síkra lépünk, mint a lelkünk és szellemünk élettere. Ebben a dimenzióban, fizikai agyunkkal fantasztikus, és csodákkal teli, szinte felfoghatatlan dolgok történnek. A mesehőseink mi magunk vagyunk. Harcolunk a fénykardunkkal, küzdünk a sárkánnyal, repülünk a táltos lovunkon, megmentjük a királylányt, s feleségül vesszük Tündér Szép Ilonát, megkapjuk a fele királyságot boldogan élünk, míg meg nem halunk. Tehát, amint véghezvittük a küldetést, megtanultuk a feladatot, végig jártuk az utunkat, akkor elérkezik a jutalom. A teljes bőség és boldogság. Ha hallgatunk a meséink bölcs tanácsaira, ha beengedjük a segítő jeleket, akkor könnyebben tudjuk járni az életutunkat. Engedjük, hogy az angyalokkal táncolhasson a lelkünk és a szellemünk! S gyermekeinket se fosszuk meg a szárnyuktól. Engedjük repülni őket! Ők még tudják. A blokkok, a gátak még nem tartják őket fogva.

Írjuk meg a mesénket! MI magunk. Teremtsük meg a lélek és a szellem valóságát, útját, célját.