Keresés

Miből gondolod…. ?

Miből gondolod, hogy különb vagy másoknál?

Miből gondolod, hogy ítélkezhetsz bárki fölött?

Miből gondold, hogy Te attól, több leszel?

Miből gondolod, hogy Neked akkor jobb lesz?

Merülj bele a kérdésbe…. Merülj bele a lelkedbe… Merülj az erkölcsöd mélyére… Merülj bele az ősi erkölcs mélyére…. Nem a mindennapi, a szüleidtől, az iskolában, a XX., XXI. századi normákból merített szokásokról, manipulációról és félrevezetett minőségekről beszélek.

Engedd szárnyalni magad és kérdezd meg a lelked, a szellemed mélyét! Figyelj Rá! Hangolódj a tiszta minőségére! Csak a fénnyel teli tiszta minőségére….. Emeld fel, tekints rá szeretettel, figyelemmel, alázattal. Keresd meg benne a Krisztusi értékeket. Tedd fel a kérdést neki: Mit tenne Ő? … Várj, légy türelmes. Engedd el a fizikai test túlélési ösztönét, engedd el a lélek fájdalmait és blokkjait. Nézz át rajtuk. Nézz át és lásd a tiszta fényt, mely benned ég.

Biztos azt üzeni, Neked, hogy mond a szomszédodnak, hogy „büdös …”, az előtted haladó autó sofőrjének, hogy „a … anyád…”, a kollégád háta mögött bátran szidhatod a munkáját, vagy kibeszélheted a magánéletét? Biztos, hogy ezt szeretnéd, ha Veled is ezek történnének? Biztos, hogy ezeket az erkölcsi normákat hordozza a véred? Másra olyan könnyen rárakjuk a szitkokat, a keresztet.

Minden kimondott szónak súlya és teremtő ereje van!!!

Ezek a mondatok, akár az átok kategóriájába sorolhatók. S, ha nem is figyelünk másokra, jó ha tudjuk, hogy a kimondott átkok 9%-a vissza száll a feladójára….

Azt kívánjuk másnak, amit magunknak is kívánnánk. Ne csak a hangzatos szavak, hanem a mély együttérzés is ott motoszkál belül. Keresd és merd használni.

Nem tudhatjuk, hogy a másiknak mi lehet belül. Mikor, milyen sérülés, fájdalom, félelem vezeti bizonyos lépéseit. Nem vagyunk egyformák. Ha megpróbálod megérteni a miértjét, akkor könnyebbe el tudod fogadni, ami számodra kellemetlen.

Engedd meg Neki, hogy átlógjon a kerítésen a fa ága. Engedd meg Neki, hogy a saját ritmusában vezessen. Engedd meg Neki, hogy beletanuljon rendesen a munkájába, hogy rutinná válhasson Neki is. Engedd meg Neki, hogy a magánéletét úgy élje, ahogy szeretné vagy tudja. Engedd meg Neki, hogy más legyen, engedd meg neki, hogy a saját keresztjét cipelhesse. Ha könnyíteni nem tudsz, legalább ne pakold tele, ne ülj rá.

Hiszen a te kereszted is attól lesz könnyebb, ha lerakod a terheidet. Ugye, hogy nem könnyű… De megéri. 🙂

Hol tartanánk, ha mindenki így tenne…?

„…Jöjj tanulni és jöjj tanítani. jöjj a fény képére és hasonlatosságára. Mert képes vagy rá. Teljes alázattal és tisztelettel. …. Ha túl akarod élni, az útmutatást BELÜL találod. … Testünket bizományba kapjuk és a cirkuszba visszaadjuk. … Szellem-testek tesznek csodákat. Én is egy csoda vagyok, részecskékből állok. És ebben a létben, kitartó maradok, változtatni fogok és át fogom élni…„