Keresés

Napfonat csakra 

A napfonat csakra, az erőt, a kitartást, bátorságot és a belső ragyogást biztosítja a lélek, az energia testünk  vagy  mentál testünk részeként. A napfonat csakra, spirituális értelemben, a negatív energia minőségei lehetnek a düh, a harag, a depresszió, de az akaratgyengeség is, amik blokkokat okozhatnak. Itt összpontosul a félelem, legyen az bármilyen területtel kapcsolatos, pld. pánikbetegség, depresszió, különböző fóbiák is. Színe a sárga és a tűz őselem táplálja.

Fizikai szinten az emésztőrendszer tartozik hozzá, és a kiválasztórendszer. Legyen szó epével, gyomorral, belekkel összefüggő, valamint a vesével és hólyaggal összefüggő problémák esetében, érdemes megvizsgálnunk ezt a területet. A lélek és lélek szintjén történő blokkok oldása azon az energetikai minőségen tud segíteni, mely beindítója lehet az elváltozásnak. Spirituális kezelések kiegészítő elemek lehetnek akár a nyugati orvoslásnak is. Ebben az esetben a lelki és energetikai rendszer harmónizálását adjuk hozzá a fizikai, tüneteket kezelő, legtöbbször gyógyszeres kezelésekhez. 

A tűz

A tűz, mint őselem, a napfonat csakra tápláló energiája. Az izzó, a melegítő, akár a túlfűtött, az elemésztő, a lobbanékony, mind a destruktív minősége lehet ennek az elemnek. A tűz energiát ad és belülről táplál, melegít és erőt ad a feladatokhoz, a lépésekhez, magához az élethez. Itt találod meg azt az erőt, ami a feladat elvégzéséhez szükséges. Ha itt nincs rendben valami, mert mondjuk a lobbanékony minőség hamar elég. Elég, mielőtt megvalósíthattad volna a terved, mielőtt megléphetted volna a vágyad. Ha nincs elég erő a napfonat csakra rendszerében, a vágyak csak vágyak maradnak, a tervek csak tervek és nem tud bekövetkezni a megvalósítás, mert valami hiányzik. Valami blokkolva van.

A depresszió, mint önemésztő folyamat, akadályozza a belső tűz, az életerő áramlását. Érdemes a lelki okok mélyére menni. A félelmek is lehetnek olyan erők, melynek révén korlátozva lehetsz. Akár a folyamatos és megmagyarázhatatlan okok miatti, akár egy bizonyos dolog vagy esemény miatti legyen is az. Rabságba és béklyóba tart. De az akaraterő és a kitartás hiánya is eltántoríthat valódi életfeladatodtól. Ne engedd magad!

A napfonat csakra, mint erő csakra, a mentál testünk részeként, mint lélek által vezérelt minőségek rendszereként foglalkozunk vele. A központja mélyen belül, a köldök fölött 2-3 ujjnyira található, a tölcsérei pedig elől és hátul is forog a külvilág felé nyílik. A tölcsérek nyitottsága, szennyezettsége és forgásának iránya is változhat. Raktározhat fogadalmakat, ígéreteket, blokkokat, akár ebből az életből, de bármelyik előző életből eredően is. Mélyebb rétegekben akár programok is megbújhatnak, melyek az alkalmas időben beindítják a lelki „kapcsolókat”.  Olyan programokat, melyek a lelki traumáink, negatív hitrendszereink miatt átíródik blokkoló folyamattá. Ilyenkor, ha a lelki aspektusból ki is emeljük a blokkot, de a programot bent hagyjuk, akkor simán újra generálódik a blokk, és folytatja ugyanott. Érdemes a mélyebb rétegeket felkutatni.

Célunk, az Isteni szintű akaraterő felébresztése.

Arkangyali energiák

A napfonat csakra arkangyali támogatója Mihály arkangyal. Mihály arkangyal, az Isteni szent védelmező, az erő angyala, a tűz ura. Tisztítás után érdemes hozzá fordulnod. Energetikájával a napfonatcsakrád új életre kel, felpezsdül, energetizálódik.

Csakra tisztítások, meditációk

Számos technika létezik, amivel a csakráinkat tisztíthatjuk, blokktalaníthatjuk. Magam a meditációkat és lélekgyógyászati, energetikai kezeléseket végzem. Egyéni kezelések és csoportos meditációk alkalmával. A hét alkalmas meditációk időpontjairól itt lehet tájékozódni.

Tisztítjuk a beakadt és régebben megélt érzelmi blokkokat, akár ebben, akár előző életeinkben tett ígéreteket, fogadalmakat, elavult hitvallásokat, negatív programokat és beidegződéseket. Amik képesek egyéni fejlődésünket akadályozni, képesek újra és újra előhozni és beindítani a rossz érzéseket és rossz szokásokat.

Érdemes tehát foglalkoznod az erőddel, az életerőddel, a bátorságoddal, a kitartásoddal, az életerőddel, hogy ne kelljen teret engeded a félelmeidnek, a depressziódnak, a dühödnek. Érdemes, hogy céljaidhoz legyen elég bátorságod, erőd.

Gazda Mónika