Keresés

Voltál már úgy, hogy hangoltad magad? Voltál már úgy, hogy valaki ellen hangoltad magad? Rossz, lehúzó gondolatok jártak-keltek a fejedben? Szeretted volna, ha az a valaki szinte megsemmisül a gondolatok, a szavak által? Érezted úgy, hogy elégtételt kell venni? Így válhat ember-embernek farkasává.

Ez egy természetes emberi reakció lehet. Viszont vannak esetek, amikor teljesen feleslegesen indítottad el az egész rossz hangulatodat. Egy nézeteltérés, egy vélemény különbözés, aminek a következménye, lehet a kellemetlen lelkiállapot. A lelki krízisek hatására kapunk egy értelmesnek tűnő, de valójában értelmetlen parancsot. Azt, hogy ha valamelyik embertársunknak más a véleménye, az rossz, az ellenszenves, azt lejjebb kell nyomni, azt a mélybe kell taszítani. Ez még tovább görgetődhet, minél jobban teret adunk a behúzó energiáknak, mellyel a vélt vagy valós pozíciónkat kell védeni.

Élethelyzetek

Ember-embernek farkasává válhat és válik is, számtalan esetben. Többször találkozunk munkahelyi vitákkal, kibeszéléssel, összebeszélős stratégiákkal, akár egymásra „köpködéssel”. Találkozunk vezetés közben…. Ha más a vezetési stílus, ha gyorsabb, ha lassabb…. Találkozhatunk szomszédokkal, akinek átpotyog a gyümölcse, vagy átjár a kutyája az udvarunkra. De a legmerészebb példája a másik vélemény démonizálásának, a médiában és a politikában figyelhető meg. Az embert embertelenné teszi, a testvért ellenséggé….

Ha próbálod tudatosan megérteni, hogy miért csinálja a másik, ha te magadban rendíthetetlen és szilárd vagy, nem tudnak behúzni ezek az uszítások. Miért zavarhatja Őt a másik, az ellentétes vélemény? Mert önbizalom hiányban, önértékelési zavarban szenved. Ha nem biztos a saját igazában, a saját erejében, a saját hitében, akkor bizonyítékokra és alátámasztásokra van szüksége. Úgy hiszi, ha a másikat lenyomja, ő magasabbra kerül. Pedig…

Egy nagy ember nagysága abban mutatkozik meg, ahogy a kis emberekkel bánik.

Miért lenne bárki is különb a másiktól, amiatt, hogy más a véleménye? Miért kell gyűlölni a másik embert, mert nem értünk egyet. Empátiával és szeretettel közelítve, sok minden kiküszöbölhető. Hasonló rezgésű, hasonló kvalitású emberek, összefogva, rengeteg pozitív energiát gerjesztenek. Nem mindegy, hogy mi vesz körbe, akár látható, akár láthatatlan erők közül. Érezzük magunka jobban a saját környezetünkben!

LUX AUREA tanításai nem szólnak kibeszélésről, ledegradálásról, nem szólnak démonizálásról, ítélkezésről. A megértésre alapul, arra, hogy mit rejtenek a szavak, a cselekedetek. Az egó és a „szegény én” mögött, lélek van, ami szeretetre és megértésre vágyik. Blokkoktól, negatív élményektől szenved. Szellem is van mögötte, ami tiszta és isteni. Keressük meg ezeket az értékeket!

NE ÍTÉLKEZZ, HOGY NE ÍTÉLTESS!

Ne romboljunk, ne szidjunk, inkább építkezzünk és dicsérjünk! Ez építi a belső tartásunkat, a nemességünket is.