Keresés

Torok csakra 

A torok csakra, a beszéd és a önkifejezés központja. A tiszta, szabad kommunikáció, a kreatív önkifejezés, de az analitikus figyelem is itt talál spirituális központot. A mentál test részeként, a tanulást és a telepátiát is kötjük ide. A torok csakrában lévő negatív minőségek között leglényegesebbek, a tanulási zavarok, a figyelem zavarok. De gátló blokként lehetnek jelen az önkifejezés képtelensége, a hazugságok, az analitikus figyelem és értelmező képesség zavara.

Fizikai szinten a torok, garat, gége, hangszalagok, a pajzsmirigy, a szaglás, a fül és a légző szervrendszer. A torok csakrában, lévő energetikai gátak, blokkok elhúzódó jelenléte befolyásolhatja ezen szervek, szervrendszerek működését. Spirituális értelmezésben, az energetikai rendszer egyensúlyának felborulása okozhat hypofunkciót (alul működést) és hyperfunkciót (túl működés), mint pld. hyperthyreozis, hypothyreosis, tinnitus (fülzúgás), gége- illetve, garat gyulladás, garat- illetve gége daganatok. A tüdő betegségeinek energetikai zavara legtöbbször összetettek, de itt is megfigyelhetőek a blokkok hatásai. 

 

A lélek és lélek szintjén történő blokkok oldása azon az energetikai minőségen tud segíteni, mely beindítója lehet az elváltozásnak. Spirituális kezelések kiegészítő elemek lehetnek akár a nyugati orvoslásnak is. Ebben az esetben a lelki és energetikai rendszer harmonizálását adjuk hozzá a fizikai, tüneteket kezelő, legtöbbször gyógyszeres kezelésekhez.

Színe a kék, őseleme a hang. Spirituális központja a belső fül. Az elülső tölcsére, a pajzsmirigy tájékán, a nyak alsó, középső részén van, központja ennek megfelelően a nyak belső részén, a garat területén helyezkedik el. A hátsó tölcsére, a 7. nyaki vagy az 1-2. háti csigolya magasságában lehetséges.

A tölcsérek nyitottsága, szennyezettsége és forgásának iránya is változhat. Raktározhat fogadalmakat, ígéreteket, blokkokat, akár ebből az életből, de bármelyik előző életből eredően is. Mélyebb rétegekben akár programok is megbújhatnak, melyek az alkalmas időben beindítják a lelki “kapcsolókat”.  Olyan programokat, melyek a lelki traumáink, negatív hitrendszereink miatt átíródik blokkoló folyamattá. Ilyenkor, ha a lelki aspektusból ki is emeljük a blokkot, de a programot bent hagyjuk, akkor újra generálódik a blokk, és folytatja ugyanott. Érdemes a mélyebb rétegeket felkutatni.

Célunk a tiszta, szabad kommunikáció, a kreatív önkifejezés, az analitikus figyelem elérése.

A hang

A hang, mely rezgésben, hullámban áramoltatja minőségét, adja át információját. A hang, mely irányít, a hang, mely strukturál, a hang mely átír. A hang őselem hullámai anyagot képesek irányítani. Isten a hangján keresztül teremtett életet az anyagba, azzal hívta életre az anyagot. A torok csakra eleme a hang. Legyen az kiejtett vagy befogadott. Legyen az bármilyen kommunikációs csatornán távozó illetve érkező az egyénhez.

Vajon mért nem értik amit mondok? Vajon miért nem úgy értik ahogy én szeretném? Vajon miért nem tudok jól kommunikálni? Mert a saját szűrt energetikai rendszerén keresztül kommunikál mindenki. Kinek ilyen, kinek olyan beakadt blokkja, gátja van. Nem mindig találjuk a közös hangot. 🙂 Tegyünk érte!

A torok csakra blokkjai között a legjellemzőbb a ki nem mondott érzésekkel összefüggő blokkok, vagy a kimondott és megbánt szavak. Így gyakran a nőket érintő pajzsmirigy problémák vezetnek. De nézzük csak meg a tanulási nehézségekkel küszködő gyermekeinket. Vajon milyen gondjuk lehet? Nem tudják kinyilvánítani, vagy nem lehet kinyilvánítani? A belső gátak vajon miért alakultak ki? Fél? Fáj? Nem értik meg? Kap-e teret az kis énje a családban? Vagy túl nagy teret kap? Nehéz kérdések.

De a rosszindulatú elváltozásoknak is a hátterében hirtelen fellépő, drámai hatású, elszigetelten átélt konfliktus, mely feldolgozatlan marad. A Germán Gyógytudomány szerint, a lélek szintjén átélt konfliktus hatására az agy egy utasítást ad a szervnek, a biológiai lénynek, és így indulnak el a változások a szervezetben. Szoros összefüggésben. A garatban, a gégében, kialakult akár rosszindulatú elváltozások a hanggal, függenek össze.

Csakra tisztítások, meditációk

Számos technika létezik, amivel a csakráinkat tisztíthatjuk, blokktalaníthatjuk. Magam a meditációkat és lélekgyógyászati, energetikai kezeléseket végzem. Egyéni kezelések és csoportos meditációk alkalmával.

A hét alkalmas meditációk időpontjairól itt lehet tájékozódni.

Tisztítjuk a beakadt és régebben megélt érzelmi blokkokat, akár ebben, akár előző életeinkben tett ígéreteket, fogadalmakat, elavult hitvallásokat, negatív programokat és beidegződéseket. Amik képesek egyéni fejlődésünket akadályozni, képesek újra és újra előhozni és beindítani a rossz érzéseket és rossz szokásokat.

Érdemes tehát foglalkoznod a torok csakrád mélyével, hogy megteremthesd a tiszta, szabad kommunikáció, a kreatív önkifejezés, de az analitikus figyelem áramlását is. Engedd meg, hogy a figyelmed és a hangod  fellélegezzen, az önkifejezésed életre keljen!

Gazda Mónika