Keresés

Az asztrál test

Az asztrál test, mint energetikai rendszerünk része, maga a szellem. Az Isteni Én, a Tudat, Isten fénye, a teremtő erő. A fizikai szemmel láthatatlan részünknek a férfias, jangos energiával rendelkező része. Az, aki hozza a Napot, aki teremt, aki vezet. Aki a lélekkel, mint jines, női minőséggel összeölelkezve megteremti az energia test harmóniáját.

A szellem

A mai materiális világunk és az egyházi dogmák, nagyon kedveznek annak, hogy természetes legyen, a szellemünktől, a tudatunktól való eltávolodás. Még a lélekkel csak, csak foglalkozunk, de a szellemmel igen keveset. Hiszen sokunkban félelmet és testetlen lényt jelenít meg, amit, mivel nem ismerünk, félnünk kell. Ezt tudattalanunkban hordozzuk. Ott van.

Felejtsük el a dogmákat, felejtsük el azokat a megtévesztéseket, melyek elterelnek valódi fény minőségünktől. Mindannyiunknak van szelleme és lelke is. Ezek a szabad szemmel láthatatlan, de energetikailag igen csak intenzíven érzékelhető részünk.

Lelki, szellemi erőink megtalálása, összerendezése, igen fontos, hogy az energia testünk is a legmegfelelőbben tudjon működni. A fizikai testet is naponta többször is tápláljuk, eddzük, erősítjük, és nap mint nap tisztogatjuk, mosakszunk. Miért ne tehetnénk ezt meg a lélekkel és a szellemmel is? Ha mindhárom testünk fontos lényünk rendezett működéséhez, akkor tudatosan keressük meg és tisztítsuk, tápláljuk és erősítsük minden részünket.

Amikor a fekvőbeteg nem használja az izmait, az ízületeit, azok elsorvadnak, beállnak, funkciójukat elveszítik. Természetes folyamat. Igen kemény munka, gyógytornász és sok-sok gyakorlás szükséges, hogy újra használni tudja a hosszú fekvés után a végtagjait, hogy újra járni tudjon az a beteg. Ezzel a példával tudnám a szellem jelenlétét is szemléltetni bennünk. Amikor nem használom, akkor képes visszafejlődni, vissza húzni az erejét és csendben várni. Várni addig, amíg el nem akarunk kezdeni ismét járni, vagyis szárnyalni. Amíg meg nem találjuk és amíg a Teremtőnktől kapott erőket nem kezdjük el használni.

Ezért érzem fontosnak, hogy ilyen fénylényként is tekintsünk magunkra és megtaláljuk azt a erőt, ami ott szunnyad és csak arra vár, hogy megtaláljuk és használjuk.  A magyar nyelvünk oly szépen használja, “Összeszedettnek érzem magam!”

Az általam képviselt szellemgyógyászati szemlélet szerint, legfontosabb, hogy megtaláljuk és felszabadítsuk önmagunkat. Olyan állapotba kell hozni magad, hogy alkalmas légy arra, ami számodra igazán fontos.

Szedjük hát össze a szellemünk erejét, a minőségeit és kezdjünk el használni!

Gazda Mónika