Keresés

Az élő mátrix, ami az egyén életterét, a belső és a közvetlen környezetére jellemző energiák halmaza.  Az a rendszer, amely az adott embert jellemzik, körbeveszik és hatnak rá. Amin át a világot szemléli és éli.

Te is gondolkoztál már azon, hogy mitől függ, hogy valaki szerencsés, valaki nem, hogy valaki vidám, valaki nem, hogy valaki mosolyog és valaki nem. Vajon miért vannak ekkora eltérések és miért nem látunk mindig tisztán? Vajon miért fájnak a külső kényszerítő erők, az igazságtalanságok? Vajon miért mindig a „jók” szenvednek?

 

Gondolatok, kérdések, összefüggések és megmagyarázhatatlan dolgok. Mégis, szeretnénk tudni a háttereket, az okokat, a magyarázatokat. Szeretnénk tudni, hiszen ez vezet a megértéshez, a megértés pedig a megoldáshoz, a megoldás pedig a megtapasztaláshoz. Ez egy olyan folyamat, ami előre viszi a fejlődésünket, segíti az életünket. 

 

Az okok

Abban mindannyian egyetértünk, hogy nincs két egyforma ember. Sem fizikalag, sem lelkileg. Nincs olyan, hogy egyformán hasson két emberre egy-egy történés. Mindenki egyedi és megismételhetetlen, a maga csodájával. Így a születés, a gyerekkor, a szülői mindtázatok mindannyiunkban eltérő hatásokat és eltérő alapokat építettek. Még a testvérek esetében is, amikor hasonló hatások érik a gyermeket, más lenyomatok, más hitrendszerek és más mátrixok alakulnak ki. 

Az egyik oknak tekinthetjük, azokat az alapokat, amiket a szülői minta mutat. A szegény ember gyermeke nagyon ritkán lesz gazdag. Ez pont azért, mert a szegény ember mátrixáról másol a gyermek. A keserűséget, a mártírságok, a szomorúságot, a nélkülözést, a kemény munkát éhbérért, stb. Az alap rezgés „öröklődik”. A gondolatok, az életérzés, a gyakori kifejezések, a mindannapi nehézségek már az anyatejjel átszűrődik. Már formálja a gyermek látószögét, a világhoz való viszonyulását. Még az elején vagy hébe-hóba rácsodálkozik az igazságtalanságon, de nem lát át a kezdetleges mátrixán. 

A társadalmi poziciók, a kamaszkor és a fiatal felnőtt kor tájékán, eltűnni látszanak, de ez általában csak átmeneti. Ebben az időszakban van lehetőség egy szabadabb világszemléletre, egy szabadabb mátrix kialakítására. DE! Ha ez nem történik meg, akkor marad a hozott minta. 

Azt hiszem, hogy nem, nem, én soha nem akarok a szüleimre hasonlítani! Én ki akarok törni! Új világot építek! DE, még mindig azt a hitet követem, hogy nem vagyok jobb a Deákné vásznánál…. Csak az elmém hiteti el, hogy másképp csinálom. A lélek marad abban a nyomasztó, szomorú és mártír szerepben. 

A hozott minták után, a megtapasztalások a valós vagy valósnak hitt lelki események, melyek az élő mátrixunkat formálják. A hitrendszereink, legyenek azok kellemetlen, vagy kellemes élmények. Olyan szépen írják a mátrix kódjait, ahogy zajlanak az események az életünkben. Amit valósnak hiszünk, amit a lélek megtapasztal, az mind, mind nyomot hagy. 

Az örökölt mintára, most egy új sor íródik, mely átfonja az alapmintát. Rajzoljuk a megbántottságból, a félelemből, a fájdalomból, a meg nem értettségből, a szeretetből, a bátorságból, a megértettségbő, és minden olyan érzésből fakadóan, ami érnek minket. A kódok, a rendszerek épülnek és mi engedjük, hogy épüljön akár szubjektív, akár objektív megtapasztalásra. Attól függően, hogy hol vagyok ÉN? Mi a szerepem és mit élek meg?  

 

Külső hatások

Formálódik szépen az személyes életterem, a személyes rálátásom a világra. Ezt használja ki a következő összetevő, mely az élő mártixot formálja és az a befolyásolás. Interakcióba kerülünk a környezetünkkel, ha akarjuk, ha nem az interakció változó erejü, hatású és eredményű lehet. Ez függ a befolyásoló szándékától – lásd reklámok, uszító gondolatok, oktatás, stb -, függ az egyén aktuális élő mátrixától – belső erejétől, rálátásától, bölcsességéből, stb. Tudományágak fejlődnek a manipulációra alapozva. Egyetemi oktatásban szereplő szak. A marketing fogások egyere tökéletesebbre fejlődnek. Félelmetes! Félelmetes addig, amíg az élő mátrixunk beengedi a szabad akartunk manipulálását. Addig mutatja, míg nem látjuk meg, amíg nem látunk rajta túl. 

A külső hatások leginkább arra törekednek, hogy a személyes mátrixunk gyenge pontjait megtalálják. Általánosságban például az önértékelés kap nagyon fontos szerepet. Nem akarok becslésekbe bocsátkozni, hogy hány %-a az embereknek az, akinek még fejlődni valója van az önértékelés és önbecsülés témakörével, de tapasztalatom az, hogy nagyon sok. A háttér gyakran ezt a témát célozza meg. Akkor vagy menő, akkor vagy sikeres, akkor vagy jó háziasszony, akkor vagy jó apa, akkor vagy jó és szuper, ha X vagy Y terméket használod. Akkor vagy boldog, akkor vagy egészséges, stb. Nézzünk magunkba! Még, ha elméből tudjuk is, a lélekben mindig vágyunk arra, hogy értékeljenek mindet.

S vannak, a nagyon kifinomult rendszerek. Energetikalag és technikailag egyaránt. Ne menjünk messzire, a célzott hirdetések, a google által működtetett algoritmusok hátterét mi elképzelni is csak nehezen tudjuk. 

Ezek a hatások, mind, mind építgetik az élő mátrixunkat. Körbe szövik, sötétítik, és elterelnek a valódiságunktól. Még jobban bezár és tart az az élettér, az az erő. Mint lesötétített fátyol, mint bilincs, mint egy eleve elrendelt és tántoríthatatlan igazság lebeg és mi benne lebegünk. A saját élő mátrixban.

 

http://gazdamonika.hu/manipulacio-es-a-karma/

Az eredet

A nulladik fázis, melyre a legkevésbé van tudatos ráhatásunk, az a szellemi, lelki küldetés. Spirituális körökben gyakori gondolatok egyike, a feladat. Az életút, az életfeladat során teljesítendő küldetés.

Itt mindenképpen megemlíteném, a karmát, és a feladatot. Na ez, az a terület, ami adja a szellemi lényünk mátrixának az alapját. Azok a fejlődni és megtapasztalni való energiák, érzetek, tudások, tanítások, hogy mi is a célja az univerzumnak vagy Isteni Énünknek velünk. Véleményem szerint, ez adja a fizikai szinten is működtetett élő mátrix nulladik lépését. Kérdés csupán az, hogy az előzőekben felsorolt hozott minta, megélt tapasztalás és a külső manipulálás mennyire fedi el, mennyire takarja és teszi érzékelhetetlenné az eredeti mátrixot?

Igaz fényünk meg tudja világítani, és olyan szinten vagyunk képesek megteremteni saját élő mátrixunkat, ahogy a teremtőnk, az Isteni Énünk, az Univerzum várja tőlunk. És amilyet mi is vágyunk magunknak.

Megoldás

A megoldást én abban látom, hogy szépen, lassan vissza fejtegetjük a manipulatív rendszereket, a negatív hitrendszereinket, a lelki traumáinkat, erősítjük önmagunkat, önértékelésünket, önbecsülésünket és a céltudatosságot. Azt, hogy minden okkal történik, mit tanulhatok belőle, hogy mit kell változtatnom, hogy fejlődjek és az élő mátrixom formálódjon. DE! Fontos, hogy ne elmével, ne is a fájó lélekkel közelítjük meg. Tisztán, bölcsen, a szellem fényével, Isten fényével önmagunkban.

Gazda Mónika

2 Responses

  1. Visszajelzés: LUX AUREA - Gazda Mónika