Keresés

Mi is a lélekhangolás?

A lélekgyógyászat, avagy a lélekhangolás, az érzésekkel, az energiatesttel való foglalkozás. A hangolás illetve oldás, abban segít, hogy életünk, létünk motorját, katalizátorát, magát a lelket, az érzelmi központunkat hozzuk harmonikus állapotba. A lélek, a női minőségünk, a működtető, a befogadó. Tisztítjuk a részeit, mint a csakrákat és a köztes teret, a blokkoktól, a gátaktól, a negatív hitrendszerektől, a hozott családi mintáktól, a gyerekkori vagy akár előző életes lelki traumáktól. Mentális állapotunk, érzelmeink befolyásolják a fizikai testünk állapotát is. Lélekgyógyászattal a lélek és mentális test blokkjait, elakadásait, fájdalmait, bilincseit oldjuk.

Segítjük, hogy kapcsolódni tudjon az Isteni fénymaggal, ezáltal új megvilágítást, új töltést kap, így a működtető energiája is pozitív töltést kap. Amikor a teremtő fénye átjárja a legmélyebb fájdalmakat, csalódásokat, félelmeket, akkor hitet, reményt hoz. Kiutat és egy energikus, pozitív megélést. Belülről indul meg a változás, belülről, a belső fényből.

Képzeld el, hogy elmész egy moziba és megnézel egy filmet. Átérzed a félelmet, izgulsz a főhősért, esetleg pityeregsz is. Ezeket az események is az energetikai tested éli meg. Hatására, vegetatív funkciók indulnak a fizikai testben. A Lélekhangolást és Szellemhangolást is képzeld úgy, hogy elmész egy mese világba ahol egy saját mese íródik. A lélek és a szellem meséje, mely hatással van a fizikai életre. A gyerekek szeretik a mesét. És a felnőttek is.

Ezek a megélt minőségek energiával töltik fel a mentál testünk részeit. Ezek, ha pozitív rezgésűek, akkor nagyon sok előnyt kovácsolhatunk belőle, személyes fejlődésünk területén. De amennyiben negatívak, vagy az idő során azzá váltak, akkor gátakként lehetnek jelen a lelkünk bugyraiban. Megfejlődésük nagyon keserves, hosszan tartó és elkeserítő tud lenni.  De megéri a kitartás és a fejlődés, hiszen olyan kincseket találhatunk önmagunk rejtekében, melyek szárnyakat adnak. 🙂

Mikor segíthet a lélekhangolás?

Olyan esetekben segít, amikor az érzelmeid és azok hatására kialakult gátak, akadályoznak. A linkre kattintva, bővebben olvashatsz róla.

Az érzelmi töltéseken alapuló blokkok, gátak, hitrendszerek, negatív beidegződések eltávolítását végezzük a lélekgyógyászati kezelés során. Majd a pozitív töltéssel segítjük ennek a rendszerünknek a működését. Mindig az adott problémára hangolódva, az adott csakrával és annak éppen aktuális blokkjával foglalkozunk. Fontos a fokozatosság és a folytonosság. A linkre kattintva bővebben olvashatsz róla. 

Mentál test felépítése

Arról tudok írni, ahogy számomra összeáll a mentál test, melyben érezzük a lélek minőségeit. Saját tanulmányaim és tapasztalataim alapján, az én szimbólumrendszeremen keresztül próbálom a azt a világot megérteni, ahol nincs fizikai. Próbáljuk meg lefordítani és megvilágítani a mélységeinket, a fizikai értelmezésben.

Képzeljünk el egy poharat, amibe bele teszünk 7 cseresznyét, amint a csakráink képviselnek. Szórunk bele borsót, ami a mellék csakrákat szimbolizálják. (Sok-sok mellék csakránk van.) A végén, pedig az egészet felöntjük egy pohár kakaóval. Kezeléseim során, a kakaóval és a cseresznyékkel szoktunk leginkább dolgozni.

A test, lélek és szellem hármassága, mely felépíti lényünket. Testjeink, különböző tanítások szerint más és más elnevezéssel kerültek a köztudatba. A fizikai test, a metál test és az asztrál test, megfogalmazás számomra ugyanazt takarja. Ilyen összefüggésben, a lélek, mint a mentál test minősége jelenik meg. Az általam képviselt  lélekgyógyászat ezzel a részünkkel foglalkozik.

Csakrák

Az érzelmi minőségekkel teli 7 fő csakra, a mentál test gerincét alkotja. Ezekben lévő blokkok, gátak, ígéretek, fogadalmak, negatív hitrendszerek igen széles tárháza előfordulhat. Ezeknek lehet az eredete ebben az életben, de lehet előző életekben is. Nem is gondolnánk, hogy egy valamelyik előző életben tett pld. apácai szüzességi fogadalom, tisztátalanság érzését és blokkrendszerét ülteti el, mely nem csak a szexuális életet érzi tisztátalannak, de a gyermeket is. Jelen életében, eszébe sem jutott, hogy gyermeke legyen. Ezt oldottuk, így szabad akaratával, gátak nélkül, el tudja dönteni, hogy vállal-e gyermeket, vagy sem.

A csakrák vagyis a csakra központok mélyebb szintjeiben, a blokkokhoz programok is tartozhatnak, melyek adott helyzetben, aktiválják az érzelmi központokat. A csakra központok tisztítása, az Arkane Arts, azaz Thuróczy Róbert tanításain alapulnak.  

Az adott probléma tükrében hangolódunk, hogy melyik csakrával és annak melyik blokkjával kell az adott kezelésen foglalkozni. Ez mindig változik és mindig egyénre szabott. Lehetnek gyermekkori önértékelési zavaron alapuló, akár a meg nem értésen vagy bántalmazáson alapuló események. De akár előző életes traumák, akár a rabiga, akár az inkvizíció, akár a harc részesei voltunk, bármelyik oldalon.

Számos mellék csakránk, energetikai rendszerünk van. Ezek közül inkább a talp és a tenyér csakrákkal, mint elvezető rendszerrel foglalkoztunk eddig. Mely az energetikai egyensúlyhoz nagyon fontos lehet.

A kitöltő struktúra

Nemrég egy olyan tanítás részese lehettem, mellyel sikerült megértenem és a kezelések alkalmával hatékonyabban foglalkoznom a lélekkel. Röviden a tanításról itt olvashatsz.

Számomra úgy jelent meg ez a struktúra, ami csakrákat körülvevő térről annak lelki eredetű szennyezettségéről adott információt. Akár behúzó erő, akár köd szerű lepel, akár megváltozott felépítés jellemezheti. Ez a tér, szegmensekre oszlik, funkciótól, jelenléttől függően. Jobb és bal oldali dominanciától, mint a jin és jang minőségeink, a befogadó és az irányító, a férfi és a női minőség függvényében. Pld. Ugyan az, a nem felelek meg, kevés vagyok hozzá, bal oldalon az anyának való érzelmi lelki megfelelés, hogy nem vagyok elég JÓ. A jobb oldalon az apai minőség, hogy nem vagyok képes megtenni, elég jól cselekedni, nem tudok teljesíteni. A szegmenseknek felső illetve alsó részből állhatnak, mely szintén a dominanciára utalnak. A felső inkább a cselekedetek, érzetek az alsó inkább a haladás, az életút összefüggéseiben láttatta magát. Azonkívül a középpont, az önbizalom, az éntudat, a belső tartás, ami belső oszlop formát öltött. A több összetevős struktúrának vannak eredő (alsó), működtető (középső) és felső része is.

Ezek a csakrákban lévő blokkoldások és a strukturális tisztítások jelentős változásokat hoznak a lelki minőségeinkben. A blokkok, gátak, negatív hitrendszerek nélküli,  szabad akaratunk érvényesítéséhez segítenek hozzá. Hogy tisztán, fénytől vezérelve tudjuk meghozni a döntéseinket, és az életúton való haladásunkat.

Gazda Mónika