Keresés

 

BETEGSÉGEK LELKI HÁTTERE mindig megtalálható, ha holisztikus szemlélettel tekintünk az egyénre. Vajon milyen tényezők állhatnak a problémák mögött? Vajon mit akar mutatni és tanítani? Vajon milyen technikákkal segíthetek magamon? Vajon csak a tüneti terápia létezik? 

Alapvető változások zajlottak és zajlanak ma is a civilizációnk fejlődésében a Földön. Amilyen szemlélettel élünk, létezünk, amilyen hatások és ellenhatások érnek minket, úgy változunk és ezzel változtatjuk magunkat és a környezetünket is. Az egyetlen álladó, a változás. A periodikus hullámzások sorozata figyelhető meg valamennyiünk létezésében.  

A fizikai test otthont ad a léleknek és szellemnek. Ez a temploma. Így fontos, hogy a templomot rendben és tisztán tartsuk. Fontos, hogy figyeljünk minden olyan tényezőre, mely segíti, illetve gátolja működését. Akár tudatosan, akár „kényszerből”. Mert amikor egy kellemetlen állapot, egy étel intolerancia, allergia vagy fizikai nehézségek gátat szabnak, akkor kényszernek érezhetjük eddigi életünk átalakítását. Pedig lehet, hogy a lélek csak üzen. Ezzel is üzen valamit, amit nem értünk. Még nem értünk. 

Véleményem szerint, fontos tehát figyelnünk és ráhangolódnunk ezekre a jelekre, ezekre a változásokra, ezekre a tünetekre. Vajon miért jelenik meg az életünkben? Mindig érdemes a fizikai szinttel kezdenünk, önmagunk és problémánk megfigyelését. Akár környezeti hatásokról, akár táplálkozási szokásokról, akár idegi állapotokról is legyen szó.

Például, az előbb említett étel intolerancia, fakadhat sok esetben, a sok mesterséges anyagok fogyasztásából. A színezékék, az ízfokozók, az emulgeátorok, a tartósítók, az állományjavítók, stb. A lúgos, illetve savas eltolódások, az össze nem illő táplálékok egyszerre való fogyasztása. 

Érdemes tehát a testi oldalt is figyelembe venni, és szakember (orvos, természetgyógyász, dietetikus, stb) tanácsát kikérni. S akár párhuzamosan foglalkozni a testi és lelki tényezőkkel.