Keresés

Az önértékelés

A helyes önismeret és önértékelés egy fokú tudatosságot feltételez. Önmagunk mélységeibe látni egy felemelő és egyben legmélyebb élményeket megélő folyamat. Szembesülni erényeinkkel és negatív tulajdonságainkkal egy csodálatos folyamat. Kívánom, hogy megtapasztald.

Mit is jelent az önértékelés?

Ismerem és használom értékeimet és erősségeimet. Szeretem, tisztelem, elismerem és értékelem önmagam. Képességeimben hiszek, vannak céljaim, terveim. Kapcsolataimban önálló vagyok, nem függök másoktól, s tőlem sem függ senki. Képes vagyok áldozatot hozni, türelmesen várakozni, megbocsájtani, a sérelmeket elengedni. Múlthoz és a negatív helyzetekhez nem kötődöm, szabad és független vagyok.

Az önbizalom ad belső tartást a teljes értékű emberi élethez. Az önbizalom hit önmagunkban, maga az életerő.

A személyiség tulajdonságait, képességeit nem csak megismerni kell, hanem értékelni is ahhoz, hogy tudjuk a helyünket, ismerjük az értékeinket és a hibáinkat is! Ha ezeket nem tudjuk akkor vagy alul, vagy túl becsüljük majd magunkat, de pontosan mégsem tudjuk, hogy mennyit érünk, hol van a helyünk.

Az önértékelés hiánya miatt nem tudjuk a helyünket, nem ismerjük a képességeinket és hibás döntéseket hozunk, vagy teljesíthetetlen feladatokat vállalunk el. Függünk másoktól, s mások életét éljük.

Amikor nincs helyén az önértékelésünk, nem ismerjük a tulajdonságainkat és képességeinket, vagy nem jól értékeltük azokat, akkor ennek gyakori tükre, ha kritikákat kapunk a környezetünktől! Ezzel jelzi számunkra az élet, hogy Nekünk is értékelnünk kellene már végre magunk!

Belső erőt ébreszd fel magadban!

Az önbizalom majd ezekre a stabilan önértékelt tulajdonságokra és képességekre tud felépülni, hiszen csak abban bízhatunk, amink meg van!

onertekelesAzok az emberek, akik önként felvállalják a mártíromságot, mindig más érdekeit nézik, a férj, a gyerek, a barátnő, azok nagy része önbizalom hiányban szenved. Saját lelkével, érzéseivel nem törődve, rabszolgaságba taszítja azt. Amíg máson segít, nem kell magával törődnie, hiszen az fájhat…. De ez nem visz előre.

Az energiák folyamatos kifelé történő áramoltatása (adás) és a befelé történő energia áramlás blokkolása (elfogadási képtelenség) vezet oda, hogy ezek az emberek (főként nőkre jellemző tulajdonság), életenergiája olyan módon lecsökken, az immunrendszere olyan mértékben leromlik, hogy a testben betegségek alakulnak ki. A probléma, – a kiváltó okok megszüntetésének hiányában, valamint a lelki tényezők gyengülése miatt is  – végzetes következményekkel járhat.

Fontos, hogy figyeljünk lelki és szellemi egészségünkre. A belső erő nagyban köszönhető ezeknek a bennünk lévő energiáknak. Ez nem mindig tud tökéletes  egészséges minőségben működni. Így jó, ha néha figyelünk magunkra. Kikapcsolódással, meditációkkal, és egyéb technikákkal erősítsük belső erőforrásainkat.

Szellem és a lélek energetikai rendszerének összegyűjtésére, egy hatásos meditációt találhatsz itt. Szellemek összeszedése.

A család is sokkal nagyobb hasznát veszi egy olyan gondoskodó anyának, akinek az önértékelése a helyén van, határozott, stabil személyiség. És természetesen egészséges.

Felelős vagyok az életemért!