Keresés

Meditáció – Gondolatok

Meditáció szó jelentése szerint is, lelki ellazulás állapota, koncentrációs gyakorlat, elmélyült gondolkodás. A Meditáció – Gondolatok oldal a meditációról, hatásairól és formáiról szól. Az elmélyülés jótékony hatásai egyértelműen igazolhatóak. Egy megnyugtató, stresszoldó hatás mellett, gyakran kapunk kérdéseinkre választ, és energetikai oldásokat. Vezetett meditáció hozzásegít, hogy az adott problémát másik síkon is érintsük és a blokkjait oldjuk.

Formái

Meditáció szó jelentése szerint is, lelki ellazulás állapota, koncentrációs gyakorlat, elmélyült gondolkodás. A meditáció hatásai egyértelműen igazolhatóak. Egy megnyugtató, stresszoldó hatás mellett, gyakran kapunk kérdéseinkre választ, és energetikai oldásokat. Vezetett meditáció hozzásegít, hogy az adott problémát másik síkon is érintsük és a blokkjait oldjuk.

Tradicionális múlttal vallási irányzatonként, nemzetenként is változó a meditáció, az elmélyülés gyakorlata. Több formáját különíthetjük el. Van a, a kiüresedésre törekvő. A teljes ellazult állapot a teljes gondolati ürességre létélményére törekszik, így engedi a tudatot boldogság felé haladó útján. Ilyen a transcendentális meditáció.

Minden ember képes mélyen önmagán belül figyelni. és átitatni tudatos elméjét a korlátlan boldogsággal, a korlátlan energiával és intelligenciával, amely a gondolat forrásánál van A transcendentális meditáció lényege, hogy a boldogság irányába engedi a tudatot. A tudatos elme, a legfinomabb állapota felé tart, a transcendentális állapota felé, mely maga a tiszta tudati létállapot.

Létezik olyan meditáció, ami az ellazult, az érzéseket megélő befelé fordulás állapota. Csak a finom, lágy érzéseket, a lebegést igyekszik magában megélni.

A számos forma közül, a megváltozott tudatállapotnak nevezett, akár a mozgással egybehangolt, akár légzéssel és gondolati energiákkal elért befelé fordulást is ide sorolják. A meditációról, ne csak spirituális értelemben gondolkozzunk. Léteznek aktív meditációk is, melyek során elmélyült állapota kerülhetünk, melyben megváltozik a tudatállapot és lecsitul a folyton kattogó elme. Ilyen lehet különböző harcművészetek, táncok, hiperventillációval (gyors légzéssel) elért megváltozott tudatállapotok. De vannak pszichoaktív szerek, melyekkel pld. a sámánok képesek transz állapotba kerülni.

A nyugati kultúrában, az imaginációt is a meditatív állapotok közé sorolják. A relaxációs, lazítós állapotban, a belső tudati munka folyik. Irányított tematikus belső folyamatokkal segíti az egyén fejlődését, oldódását és változását. A vezetett meditációk, a belső tudati folyamatokat segítik, egy-egy témát, egy-egy elakadást illetően.

Személyesen, mivel cselekvő típusú ember vagyok, én a meditatív állapotban végzett aktív energetikai munkát részesítem előnyben. Egyéni kezelések és csoportos meditációk alatt, az aktív szellem és lélekgyógyászati munkát végzek. Így az energetikai folyamatokat, történésekben, cselekményekben követi a tudatunk, valamint a meditációt vezető személy csoportos lélekgyógyászati kezelése révén, segíti a csoport valamennyi tagját, a belső folyamataiban. Ebben tér el, az eddigi megszokott meditációktól, valamint a védett tér kialakításában. Nem mindegy, milyen térben nyitjuk meg magunkat. 

Spirituális értelemben, használunk vezetett meditációt, és nem vezetettet. Van amikor a téma adott, van amikor még az is a meditálóra van bízva. Legtöbbször a meditációs gyakorlatokat zenére végezzük. Legtöbbször légzéssel összekötött. A meditációról, ne csak spirituális értelemben gondolkozzunk. Léteznek aktív meditációk is, melyek során elmélyült állapota kerülhetünk, melyben megváltozik a tudatállapot és lecsitul a folyton kattogó elme.

Meditáció kezdőknek, egy olyan rövid, tartalmas segítség, ami saját meditációim során szerzett tapasztalaton alapulnak. Gyakorlati és praktikus tanácsok és hanganyag.

Szellemi, energetikai erők összegyűjtése, vezetett meditáció:

Letölthető hanganyag:

Szellemek összeszedése

Spirituális válaszok önmagadtól 2

Engedd meg magadnak, hogy megérkezz!

Meditációnak, mint ellazult állapotnak vegetatív, egész testre kiterjedő hatása van. Így feszültség és stresszoldó. Hozzá segítjük a folyton kattogó, zakatoló elmét a nyugalomra, az ellazult állapotra. Kiegyensúlyozzuk a lelkünk feszültségeit és a rálátásunk is változik. Stressz állapotában a szervezet a túlélésre törekszik, nem pedig a megoldásra. Ha a lélek úgy érzékeli, hogy nincs veszélyben, mert nyugalom veszi körül, új rálátást és megélést enged az agynak, a gondolatoknak.

Mit kaphatsz a meditációk hatására?

  • Nyugodt és ellazult állapotba kerülsz, mely segíti a fizikai tested munkáját is.
  • Az érzéseid, a lelked, az energetikai tested is le tudja dobni a terheit, berögzült, visszahúzó mintáit, kampóit.
  • Közelebb kerülsz önmagad tiszta isteni lényéhez és képes lehetsz megérezni azt.
  • Emelni tudod a lelked és a tudatod, rezgését, hogy rá találj az életutadra.
  • Meglásd azt a kaput, ami az tiéd, képes légy kinyitni és belépni rajta.

Persze, nem könnyű a mindennapi kattogót lenyugtatni…. A meditációt kezdőknek és gyakorlottaknak is javasolt végezni.

Ha nem jönnek a sikerek, ne add fel! Próbált tovább! Segítek.

Meditációs klub indul, a CSAKRÁINK témakörben, majd folytatódik témánkként. 

Aktuális időpontok frissítésre kerülnek rendszeresen a Lélekgyógyászat, Szellemgyógyászat facebook oldal eseményeiben. 

 

 A csakra tisztító vezetett meditációval,

– Csakráinkat tisztítjuk, oldjuk blokkjait, a megragadt energiákat.

– Visszanyerjük és megtartjuk a tisztaságát.

– Őselemi és angyali energiákkal dúsítjuk.

– Beszélünk a csakra minőségeiről, energetikai tartalmairól.

– Megbeszéljük a megélteket és a hozzá tartozó aktuális problémákat.

FÉNYSZARVAS Szociális Szövetkezet

Gazda Mónika

Cím: Veszprém, Rózsa utca 13.

E-mil: gazda.monika@fenyszarvas.hu

Telefon: +36/70-379 8517

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.


Amennyiben e-mailt ír, vagy a kapcsolati űrlapot tölti ki, a választ kérem ellenőrizze a levélszemét mappában is.

Minden levélre válaszolok. Sajnos több esetben a spam-ban landolnak a válaszaim. 

Ha nem találja, hívjon telefonon! 

Egy válasz