Keresés

Szakrális csakra

A szakrális csakra nem csupán a szexualitást és a hozzá tartozó energetikát raktározza. Itt vannak a célok, a céltudatosság, a motiváció, a vágyak, a társas kapcsolatok, a párkapcsolat és az elengedés érzelmi minőségei. Az életút és az életfeladat megtalálását segítheti illetve gátolhatja a benne dolgozó energia. Spirituális szemlélettel, a függőség és az elengedés központja. A szakrális csakra mélyére érdemes ilyenkor ellátogatni, ha el akarsz engedni valakit vagy valamit. A vonzás törvénye is itt érvényesül, a magnetizmus hatásával. 

A szakrális csakra, a köldök alatt kb. 2-3 ujjnyira elhelyezkedő, narancssárga színű csakra. Tölcsére elől is és hátul is van, ugyanabban a magasságban. Forog és energiát mozgat. Szűrőjén és átalakító rendszerén keresztül jut el az energia a külvilágból a csakra központjába. Nagyon fontos alkotórésze energiatestünknek, mely a lelki és érzelmi minőségeink egyik búvóhelye. A víz őselem táplálja.

A víz

A szakrális csakra, a víz őselemhez tartozik. A víz, mint az elnyelő, a fekete, a nagy mélység, az izoláló energetika jelenhet meg, mint romboló hatás. Az építő energetikája a bevonzás, a mágnesesség, az összetartás, az engedés.

A negatív minőségek a szakrális csakrában, előforduló céltalanság, motiválatlanság, a túlzott ragaszkodás, bármilyen függőség. Legyen az fizikai értelemben alkohol, gyógyszer, stb, kényszer cselekedetek, fanatizmus. De érzelemtől való függés is, pld. szeretet,  fájdalom, félelem, stb. Függés lehet akár személytől vagy helytől. Gyakran észre sem veszed. A szakrális csakra blokkolt energetikai rendszere lehet felelős, hogy az életfeladatod, a céljaid nem világosak számodra. Blokként jelentkezhet, a túlzott vágy, és a bevonzóképessége hiánya.

Gátolják az energiák áramlását és a csakra működését a blokkok, az ígéretek, a fogadalmak. Ezek ebben az életben, de akár előző életek bármelyikében keletkezett érzelmeken alapuló akadályok. Spirituális tárházunkban, sok technika létezik, melyekkel tudjuk a blokkokat oldani, akár meditáció, vezetett meditáció, akár jógával, vagy stresszoldó kezelésekkel. Azonban érdemes figyelnünk a mélyebb rétegeket, ahol programként is lehetnek tárolódva ezek a negatív, beakadt energiákat elindító rendszerek. Ezért van az, hogy az érzelmi területről ugyanaz a blokk akár 3 -szor is vissza térhet. A programok, mint elindító, bekapcsoló relék működésbe hozzák az érzelmi szintű rendszert és újra generálják a blokkot.

Fizikai szinten a nemi szervek tartoznak a szakrális csakrához, a mirigyekkel együtt és a vese, mellékvese.

 

Csakra tisztítások, meditációk

Számos technika létezik, amivel a csakráinkat tisztíthatjuk, blokktalaníthatjuk. Magam a meditációkat és lélekgyógyászati, energetikai kezeléseket végzem. Egyéni kezelések és csoportos meditációk alkalmával. A hét alkalmas meditációk időpontjairól itt lehet tájékozódni.

Tisztítjuk a beakadt és régebben megélt érzelmi blokkokat, akár ebben, akár előző életeinkben tett ígéreteket, fogadalmakat, elavult hitvallásokat, negatív programokat és beidegződéseket. Amik képesek egyéni fejlődésünket akadályozni, képesek újra és újra előhozni és beindítani a rossz érzéseket és rossz szokásokat.

Érdemes tehát foglalkoznod a céljaiddal, a motivációddal, a társas kapcsolataiddal, az elengedéssel valamint az életfeladatod felé való haladásoddal. Érdemes, hogy ne csak a vágyakat kergesd, hanem realitással tudd meglátni és közelíteni a célod felé. Érdemes a szakrális csakrád mélyére nézned, ha kíváncsi vagy miért vagy itt és mi a feladatod.

Gazda Mónika