Keresés

A függőség rabságában

A függőség rabságában, gyenge vagyok… Gyenge a lelkem, gyenge az akaratom, gyenge a jellemem. Kevés az önbizalmam, kevés az önértékelésem. Igen, hagyom magam, hogy egy nagyobb erő behúzzon.  Behúzzon jó mélyre. De mi ez az erő? Honnan jön? Hogyan szabadulhatok meg tőle? Mit tehetek, hogy újra önmagam lehessek?

Dohányzom… Dohányzom és fájok… Fáj miatta mindenem. A lelkem a legjobban. Bűntudatom van… Tudom, mert azt mondták, mindenki azt mondta, hogy ártok magamnak. A koporsó szögek száma növekszik minden egyes szállal. De nem csak magamnak, a környezetemnek is. Tudom… Tudom és még jobban fáj. De megmutatom, hogy én erős vagyok és akkor is kibírom. Akkor sincs semmi bajom. Ha köhögök is, az nem a cigi miatt van. Megfáztam, meghűltem este egy kicsit, mikor hazafelé sétáltam. De igazából tudom, hogy ha nem dohányoznék, nem lenne semmi bajom.

Csökkentem… Csökkentem, hogy egy órát ki kell bírnom és nem gyújtok rá egy órán belül. Majd, csak 10 szál… Majd, csak 6 szál… De majd elepedek… A gondolataim csak a cigi körül forognak. Igazából nem tudok másra gondolni. Mindig bekúszik… Ó! Kibírom… De meddig? Majd jön egy gondolat, egy érzés, hogy Nem mindegy? Úgy is erős vagyok! Eddig sem volt semmi gond. Ez az egy szállal több már mindegy. Majd jövő héttől. Hétfőn már sikerülni fog. Vége az elhatározásnak.

 Lelki és Szellemi hátterek nagyon sokat számítanak.

A függőség rabságában, gyenge vagyok… Gyenge a lelkem, gyenge az akaratom, gyenge a jellemem. Kevés az önbizalmam, kevés az önértékelésem. Igen, hagyom magam, hogy egy nagyobb erő behúzzon.  Behúzzon jó mélyre. De mi ez az erő? Honnan jön? Hogyan szabadulhatok meg tőle? Mit tehetek, hogy újra önmagam lehessek?

Lélekgyógyász szemszögből

Lélekgyógyász szemszögből, leginkább valami hiányt pótol a függőség. Legtöbb esetben az önértékelést, az önbizalmat. Van valami erő, ami ad egy támaszt. Amikor nem kell magammal szembe néznem, amikor valamitől több vagyok. Ezt leggyakrabban gyerekkorban összegyűjtött lelki traumák, önbecsülési, önértékelési zavarok hatására hagy nyomot a mentál testben. Akár szülőktől, akár iskolából, akár társaktól érkező kritikák, degradáló megjegyzések, kiközösítések, stb. Nyom nélkül sajnos nem biztos, hogy fel tudunk nőni. Ezek nyomot hagynak az érzelmeinkben, a csakrákban blokkot képeznek, negatív hitrendszerekként, programokként újra és újra bekapcsolnak. Személyiség függő, hogy kit mennyire ránt le, és mennyire változtatja meg az alap személyiségét. A blokkoldások során, a lélek felszabadul, és a programok eltávolítását követően elkerülhető, hogy ismét elinduljanak a negatív lelki folyamatok. Így a függőséget okozó alap blokk eltávolítása és annak program szintű tisztítása szükségtelenné teszi a függőség energiájának jelenlétét.

Szellemgyógyászati megközelítésben

Szellemgyógyászati megközelítésben, a függőséget akár egy entitás egy negatív erő is gerjesztheti. Persze, ezt az energiát valakinek be kellett, hogy engedje, azaz, arra a szintre kellett süllyednie az illetőnek egy adott érzelmi változás hatására. Mivel a rezgés szintje csökkent, és a hasonló rezgésszint hamar megtalálta és be is költözött. Így táplálja a függőséget és még nehezebb elengedni. A szellemgyógyász ezeket az entitásokat eltávolítja és pozitív minőségekkel helyettesíti, azaz a szükséges energiával és fénnyel tölti meg a helyét. A változásokat csak engedni kell, hogy megtörténjenek és fizikai síkon is manifesztálódjanak.

Fizikai vetülete

Fizikai vetülete is természetesen van a függőséghez vezető és onnan elvezető folyamatoknak. A biokémiai reakciók, indulnak el a szervezetben így fontos ezek ismerete és erre való felkészülés. Természetesen, ha szükséges, az akut szakaszban kell a test támogatása, hogy túlélje, míg a lélek és a szellem elindult változásai hatásukat kifejtik. Figyeljünk a templomunkra.

Javaslatom, ha függőség van jelen az életedben, mint a három oldalról megközelítve keresd a megoldást, a test, a lélek és a szellem irányából is. De az első és legfontosabb, a döntés. Meg kell hozni a döntést, hogy el akarod engedni, és minden segítség és változás abba az irányba fog vezetni. Ha dilemmázol és tanakodsz, akkor az Univerzumban senki és semmi sem tudja, hogy miben segítsen.

Bátran vedd kezedbe az irányítást és dönts!

Gazda Mónika

 

Egy válasz