Keresés

Csakrák és ásványok egy olyan írás, ami révén könnyebben ráláthatsz a csakrák, a környezet és az ásványok kapcsolatára. Miért jó az ásványok tisztítása és töltése? Miért jó, ha támogató közegben vagy?

Te tudod, hogy mért terjedtek el a csakrás ékszerek? Egy kicsit gondoljuk át együtt. 🙂
A csakráink, mint energetikai központjaink, különböző áramlásokat vezérelnek a rendszerünkben. Ezeket az áramlásokat legjobban az érzésekkel tudjuk megfigyelni. Hiszen a szerveinket is energetikai impulzusok ölelik körbe, táplálják, illetve károsíthatják működésüket. De ezt, kevésbé érzékeljük addig, amíg tüneteket nem produkál és fel nem figyelünk rá.
Az érzések, azok a láthatatlan, mégis érzékelhető, szinte folyamatosan változó állapotunk, mely változásával hatást gyakorol a teljes rendszerünkre. Nem mindegy, hogy dühös vagyok, vagy békés. Nem mindegy, hogy instabilnak érzem magam, vagy rendíthetetlennek.
Ezeknek az áramlásoknak, érzéseknek a központjai a csakrák. (Részletek a csakrákról, a linkre vagy a képre kattinva.)
Igazán kiterjedt és nagyon tág rendszerrel rendelkezik, mind a 7, testben lévő, folyton kavargó, áramló csoda gömb. Olyan érzés, mintha ez a gyöngysor bennünk, adná a speciális rezgésünk alaphullámait. Amivel a környezetünkkel kerülünk kapcsolatba. Hiszen a tölcsérek révén, folyamatos energia csere zajlik.

Csakrák és ásványok

Hiszen tudjuk, hogy a külvilág felé forgó, mozgó kapuk tátonganak. Természetesen, nem védelem nélkül, mert találhatóak szűrők és átalakító rendszerek a nyílásban. Ezek természetesen „tisztítják” azokat az energiákat, melyeket a külvilágból nyernek. Ezért érdemes figyelni, hogy milyen közegben tartózkodunk, huzamosabb ideig. Mert a saját védelmi rendszerünk egyszer csak elfáradhat és vagy beszűkűl, még mindig a védekezés miatt, ezzel csökkentve saját működését, egy energiavesztettégbe kerül az adott csakra, vagy átszakadhat és minden bejuthat, ezzel károsítva az alaprezgését. 

Minden rezeg

A kvantumfizika jóvoltából tudjuk, hogy minden rezgésből áll, melyek folyamatos mozgással, hullámok, áramlások által hatnak a környezetükre. A csakráink tölcsérei által generált energia mozgás, a környezetében lévő áramlásokkal interakcióba kerül. Befolyásolják egymást.  
Hiszen, ha bemegyünk egy helyiségbe, érzékelhetjük, hogy vágni lehet a feszültséget, fortyog valami, vagy békés és nyugodt a légkör. Nem tudjuk honnan, de érezzük. Ha egy feszült ember terébe kerülünk, vagy egy veszekedésbe csöppenünk, nehéz megtartani a békét magunkban. Hat ránk. Mintha az érzékelés a fizikai érzékszerveken túl, ezeken a finoman hangolt rendszereken át zajlana. A tölcsérek, a csakrák és a külvilág interakciója. Azt a speciális reakciót, érzést váltja ki az emberben, ami számára, az adott csakra működésében jellemző. Ezért reagálhatunk eltérően egy-egy hatásra. Ki miben erős, illetve gyenge, kiben mit indít el és vált ki. Milyen a csakráinak az állapota.
Van akire egy kritika inspirálóan hat, van aki megsértődik rajta és van akiről lepereg. Nyilván, nem mindegy, hogy kitől kapja, és ő éppen milyen mentális állapotban van. Megint kibukott belőlem, vagyis kihozta a megszokott gondolat menet, nem mindegy, hogy milyen mentális állapotban van. Az energetikai központok, milyen alapállapotot működtetnek. Hááát… lehetnek akár azok a „letapogatók”, amik a környezetből, a csakra tölcséren át, a csakra középpontja felé haladva lehetővé teszik az érzékelést, ily módon is.

Te hogyan hatsz a környezetedre?

DE! Ez a folyamat, ugye látjuk, hogy fordítva is működhet. Nem mindegy, hogy a belőled áramló rezgések, mivel töltik a teret, milyen impulzusokkal hatsz a környezetedre. Gondold át egy pillanatra, hogy milyen érzéseket, áramlásokat működtetsz belül…. Lehet, hogy bizonytalannak érzed magad, vagy nagyon be akarod bizonyítani az igazad és ennek hangot is adsz? … Messzemenőkig hiszel magadban és semmi nem ingat meg? … Kapcsolataidban alárendelt, megalázkodó szerepet veszel fel, hogy béke legyen? Te vagy az uralkodó a kapcsolataidban? … Lehet, hogy táplálni, gondoskodni szeretsz? … Félsz? Lehet, hogy érzed az erődet, a tettrekészségedet? … Vágysz a szeretetre és ezért szinte mindenre képes vagy? Lehet, hogy képes vagy szívedet kitárva mindenkit átölelni? … Mit működtetsz, mit adsz?
Könnyebb felülről, megnézni magad, könnyebb átgondolni, ha megnézed, hogy te kikkel szeretsz együtt lenni. Miért jó ez neked? Lehet azért szeretsz egy-egy ember társaságában lenni, mert hasonló a rezgésetek és erősítik egymást, alátámasztják az egységet, vagy azért vagy vele szívesen, mert inspirál és kihozza belőled a mélyen nyugvó erőket, vagy akár pótolja az ő rezgése azt, amiből neked hiányod van.  Ez egy energetikai interakció, ami egy töltést, egy pozitív változás felé vezető folyamat.
Egy támogató közösségbe, egy szeretetteljes energiában, a mentális változások egy pozitív irányt kapnak. A tölcséreken áthaladó impulzusok, a csakrát táplálják és segítik. Nem véletlenül, inkább a pozitív dolgokra fókuszálok, én is. 🙂

Hasonlóan hatnak az ásványok is.

A föld mélyén, évszázadok, évezredek során alakulnak ki azok a földrétegek, melyek magukba zárják és kifejlesztik a kőzeteket, kristályokat. Fejlődésük során, különböző anyagokkal kerülnek kapcsolatba. Összeadódnak, kiegészítik egymást, akár új minőséget hoznak létre. Lehet sávosan egymásra rétegződve, lehet a kristályszerkezetbe diffundálva, lehet szemcsézetten is. Valahogy tömörülnek és békésen együtt rezegnek tovább.

Hosszú-hosszú fejlődés és alakulás során, az összetevők nem csak egymásra hatnak, hanem a környezetre is és a környezet is rájuk. Fizikailag elképzelhetjük, hogy a hőmérséklet változások, a hideg, a meleg, a csapadék, illetve páratartalom, a különböző nyomások hatására változhatnak és tovább alakulhatnak. Összetételük, és őket ért hatásoknak köszönhetően, speciális rezgéssel rendelkeznek. (Ugye, a kvantumfizika szerinti, mélységben zajló rezgésekre gondolunk.) Fizikailag, a kristályszerkezetük, a benne lévő elemek, a szín, az állag megfigyelésével rendszerekbe és csoportokba sorolták a kőzeteket, az ásványokat is, majd felfedezésükkor neveket kaptak.

Elnézést kérek a párhuzamért, de akárcsak mi, emberek. A születésünk földrajzi helye szerint eltérő már az alapstruktúránk. Nem mindegy, hogy milyen földrészen, milyen nemzetnek, illetve népnek leszünk tagjai. Meghatározza életünket. A szüleinktől, az őseinktől örökölt fizikai, érzelmi tulajdonságok, a növekedésünkkor ránk ható energiák, fizikai és mentális közeg, nagyban befolyásolja, hogy milyenekké formálódunk felnőtt korunkra. Minket is rendszerekbe, csoportokba sorolnak és megkapjuk saját nevünket. Ezek az összetevő, egyediekké és megismételhetetlenné tesznek minket. És a mélyebb dolgokba most nem mentünk bele… 😉

Az ásványok a bányászatuk után, az alap rezgésüket megtartva kerülnek feldolgozásra, csiszolásra, kezelésre, hogy még egyedibbek, még finomabbak legyenek. Az alaprezgésükhöz közben hozzáadódhatnak, egyéb energiák, egyéb impulzusok hatására. Hiszen azt is rég tudjuk, hogy az egyik legjobb információ tároló és hordozó a kristály. Minden, amivel kapcsolatba kerülnek, hathatnak rájuk és alakíthatják a speciális kisugárzásukat. Lényeges, hogy tisztítható és tölthető rendszerük révén, a felhasználásuk rugalmas, személyre szabható. Mert akár az üzletben vásárolt ásványt, saját igényeinkhez lehet hangolni, nem kell az eladó vagy az előző vásárló energiáját haza vinnünk. 🙂

Hááát… valahogy így érzem én ez. 🙂

Az adott ásvány, ha a közelünkbe van, ha megfogjuk, ha vieseljük interakcióba kerülünk a rezgésével. Hatunk egymásra, mert a csakráink által működő folyamatok impulzusai hatnak az ásványra, az ásványok pedig a mi rendszerünkre. Pont úgy, amikor feljebb azt taglaltuk, hogy kinek szeretünk a közelében tartózkodni. A rögzített alap és a töltött  kódok információk és rezgések a kristályokból, igyekeznek a mi rezgéseinket kiegyenlíteni vagy a saját hullámaihoz igazítani. A csakráink tölcsérin keresztül, hatnak a csakrákra és a teljes lényünkre is. Természetesen, nem csak a központokra gyakorolhatnak hatást, hanem minden sejtünkre is. Hááát… valahogy így érzem én ez. 🙂

Ezért jó az időnkénti tisztítás és töltés, mert használat közben, a belőlünk áramló energiával ők is találkoznak, sőt hatnak rájuk, sőt telítődhetnek is. Így a saját régi rendszerét kaphatjuk vissza. Mint amikor egy feszült közegbe nem nyugalmat hozunk, hanem alkalmazkodunk hozzá és mi is feszültekké válunk. De eredetileg nem azzal a céllal mentünk oda. Nem mi hatottunk a közegre, hanem a közeg ránk.

Az az ékszer, amely mind a 7 csakra támogató ásványát tartalmazza, széles spektrumban át tudja ölelni a teljes energia rendszert. Minden minőségre képes kifejteni támogató energiáját, ezáltal a legnagyobb összhangot segíti. Segíti nem csupán külön, külön az adott központot, hanem egymáshoz való viszonyukat is támogatja.

Saját kódok

Az ásványok alaprezgését figyelembe véve, új kapcsolódásokat hozok létre az ékszerekben. Mivel minden ékszer, könyvjelző, lakásdekorációs térharmonizáló egyedi, speciális és változatos az energiája is. A Nika ásvány-ékszer, néven ezek az ékszerek egy kicsit túl mutatnak a megszokotton. Több kristály összefűzésével, tovább gondolva az egyedi rezgést, tovább gondolva a Föld Anya művét, új frekvenciákat hozok létre, égi áramlásokkal kódolva. Az intuitív fűzés közben, az alap energia, az alkotás folyamatának minősége, és az égi kódok a fizikai síkra hozzák azokat a speciális hatásokat, melyek a leginkább tudnak támogatást, hangolódást nyújtani a viselőjének. Az egyénre szabott, éppen aktuális töltés, pedig a leginkább személyre szabja az ékszer és viselőjének támogató összhangját.

Hiszem, hogy minden ékszer amit készítek, VALAKINEK készül. Célom, hogy egymásra találjanak. Célom, hogy személyes hangolódás, támogassa vásárlóim belső folyamatait és meghozza a kívánt változásokat.

Szeretettel:

 

Gazda Mónika

Nika ásvány-ékszer