Keresés

Hatásos és hatástalan kezelések függhetnek a kezelő személyiségétől, hozzáértésétől, szaktudásától, valamint a páciens problémájától, rendszerétől, hitétől.

Kedves olvasóim, ismerőseim, vendégeim, barátaim, már megszokhatták, hogy mindig valós példák és megélt események ihletik az írásaimat. Komoly és elgondolkodató az a tény, hogy más, és más egyénnek, más, és más hatások, megtapasztalások, megértések és fejlődések lehetnek.

Személyes kudarcnak élem meg, ha valakivel nem tudunk érdemben úgy haladni, ahogy szeretnénk vagy ahogy az élethelyzet megkívánná. A szorult helyzetből, vagy állapotból való kijutás szándéka megnyílvánul teljes egésszében, és a csatornán át érkező technikát, megértést és rálátást alkalmazva oldjuk a mélységekben az elakadás gyökereit. Ott, a lélek és a szellem meséjében minden megjelenik, oldódik, tisztul és lassú folyamattal átalakulásba kezd.

DE! Mitól függ, hogy ez a fizikai síkon megjelenik-e vagy sem?

A fizikai sík, az a tér, amit az elménkkel, a tudatunkkal, a cselekedeteinkkel létrehozott és működtetett játszótér. Mögötte, vagy átölelő energiaként, létezik a lélek és a szellem meséje, az az energia mező, ami fizikailag láthatatlan, de mégis sok-sok információt, programot, érzetet és rendszert hordoz. A fizikai mögött zajlik egy láthatatlan világ, ha akarjuk, ha nem. Itt nyilvánulnak meg azok a rendszereink, amiket fizikailag nem látunk, de mégis érzékelünk és kihatnak a mindennapjainkra. A lélek és a tudat birodalma. Az energetikai anatómiáról itt olvashatsz. 

Ebben a mesében véghez vitt oldások és tisztítások, az Egyéni spirituális kezelés képes elindítani azokat a folyamatokat, amik a mentális és fizikai változásokhoz vezetnek. 

Itt jön a leglényegesebb kérdés, hogy a Hatásos és hatástalan kezelések mitől függenek?

Igen, a kezelő személyiségétől, hozzáértésétől, szaktudásától, valamint a páciens problémájától, rendszerétől, hitétől. Nem fejtegetném a szimpátiát, az első benyomást, nem fejtegetném az empátiát és hasonló rezgéseket sem. Ezek már annyire egyértelmű dolgok. 🙂 Ha minden meg van, sőt még a kezelőben sem találunk hatalmas nagy kardinális problémát, még a szaktudásában sem, akkor érdemes elgondolkozni. Természetesen nem állítom, hogy mindenki a toppon és tökéletes információk birtokában, csodatévő, látó vagy netán varázsló stádiumában várja vendégét. De azt jó, ha tudjuk, hogy minden egy gyönyörű és bonyolult rendszer szerint, a legtökéletesebb módon működik. Ha azon a szinten vagyok, akkor ahhoz a segítőhöz fognak irányítani, ha hagyom a belső hangom, ha nem a manipuláció és reklám után megyek. A vezettetés nem véletlen. Valamiért arra van szükség. Lehet, hogy egy mondat, lehet, hogy a kudarc, vagy egy tanulandó feladat. Én nem ítélkezek. Csak az törjön a másik ember feje fölött pálcát, aki már járt abban a cipőben és kipróbálta. Csak az tud engem félrevezetni, akinek én hagyom. Ha hagytam, akkor vagy ott volt a tere és az ideje, vagy pont ez a tanulandó feladatom, hogy hogyan szűrjek.

„Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess!”

Ha kiveséztük, még ha csak felületesen is a kezelőt, akkor rátérhetünk a páciens kérdésére. Mindenki egyedi és megismételhetetlen. Egy csoda, akinek meg van a múltja, a jelene és a jövője. Az is lehet, hogy ez mind egyszerre. Van az az alap állapot, amin elindult, van az az állapot ahova már eljutott, és van az ahova igyekszik. Mindez, mind három test szintjén. (Fizikai, mentális és asztrális.) Jelen esetben, mivel a lélekkel és energiákkal dolgozunk, csupán a mentális, lelki és szellemi részt vizsgáljuk. Ott, a háttérben elvégzett terápiának a fizikai szinten való megnyilvánulása ütközhet akadályokba. De még a mentális falak is képesek „kiütni” azokat az energiákat, amelyek a kiegyenlítődését, az oldódását és az egyensúlyát hoznák.

Kemény rendszerek

Tapasztalataim szerint, vannak olyan rendszerek, amelyek, minden igyekezet ellenére sem hajlandóak egy kicsi ablakot nyitni. „-A 15 év alatt tudod, hányszor oldották már a karmikus szíven szúrásomat?” -És, sikerült? Pont itt van a gondom, a problémám, hogy mik azok a kő kemény bevésődött rendszerek, melyek nem engednek be.

A hit

Ezek a rendszerek, lehetnek hitbéli szent meggyőződések. Ugye, azzal valamennyien tisztában vagyunk, hogy egy mélyen hívő Római Katolikus Keresztény hitű ember, de még egy Jehova tanúja, sőt egy Hit gyülekezetes ember sem enged be semmilyen spiritualitást, semmit, ami az ő rendszerükbe nem fér bele, az nem Istentől való, ezért az rossz. Vagy velem vagy, vagy ellenem. Köztes megoldás nincs. Na! Igazából ilyen vendégem nincs. 🙂

De, volt egy-két olyan spirituális irányzatot követő, akiknek olyan zárt rendszerük, szabályaik és táboruk van, ami nehezen enged mozgásteret a benne tartózkodóknak. Amit, lehet ők észre sem vesznek. Az ilyen rendszerek kiütik azokat az energiákat, amelyeket én is használok. Nem kompatibilisek.

Más a hibás

A másik terület az, amikor kívülre helyezem az okokat. Azért bántanak, azért szenvedek, mert valaki ezt és ezt teszi velem. Azért van így, mert betámadtak, mert a negatív erők és a kegyetlen sors. Itt a kifelé mutogatás és kívülről várt segítség nem hozza meg a várt hatást. Sőt! Te is ellenséggé válhatsz, hiszen te sem tudsz segíteni, te is rossz irányba viszed, és még azokat a dolgokat csinálod, amiket nem lett volna szabad…

A lélek védekező mechanizmusa, mert mindig a túlélésre törekszik. Önmagát védi a szembesüléstől, a tükörtől és legbelső valóságtól. Ezeket a típusú embereket könnyen felismerjük, viszont ők nem is tudják magukról. Áldozati szerepben nem veszem észre saját felelősségemet. Mindenért mást terhel, még az én keserűségemért és fájdalmamért is más a hibás.

Fizikai mátrix

A materiális rendszer, a kialakított életkörülmények, a szokások, az éntudat ki tud alakítani egy speciális mátrixot körülöttünk. Egy olyan életteret, miben a rendszerint, működnek. Például, hogyan viselkedek a munkahelyemen, hogy elfogadjanak, amikor mi a gyerek kötelessége, tehát hogy viszonyulok a szüleimhez, amikor így mosok fogat, így takarítok, így alszom, így étkezem, így viselkedek a szomszéddal, így…, így…, így… Mindenkinek más, és más. Attól függően, hogy a fizikai szint és a lélek hogy érzi magát biztonságban. Biztonságban egy olyan világban, ahol számos veszély fenyeget. De, ha ezeket működtetem, és így viselkedem, akkor lehet, hogy nem jó, de biztonságos, mert ez a bevált rendszerem.

60 körüli hölgy havi rendszerességgel, több alkalommal járt nálam. Mindig arról számolt be, hogy jobb, könnyebb, már ezeket és ezeket meg tudta lépni, de azért már ideje volt, hogy jöjjön. Majd a legutóbbi alkalommal, amikor már a fenti kérdések benne voltak a teremben és kerestem a magyarázatokat, azokat a problémákat kezdte el mondani, amivel a legelső alkalommal érkezett. Feltűnt és nyíltan, őszintén kommunikálva, feltettem a kérdésem. „-Változott valami, amióta ide jársz?” Mélyen elgondolkozott és felszínes gondolatok után, együtt levontuk a következtetést, hogy igazából, nem. Az édesanyja ugyan úgy „szívja a vérét”, minden megmond és feldühíti. A rovarokkal, bogarakkal még mindig nem tud szembenézni. Lapozgattam a feljegyzéseket, hogy mennyi mindent csináltunk a lélek meséjébe. „-Ezektől a dolgoktól, már szárnyalnod kellene. Haza vittél valamit? Változtattál otthon valamit?” Az itt lejátszódott mesevilág, mindig is a háttérben maradt. Egy ideig még hatott, majd minden vissza tért a megszokott fizikai mátrixba. Minden. A cselekedetek, a gondolatok. A lélek továbbra is háttérbe szorul, nem kap energiát, nem kap elcsendesedést. Nincs meditáció, nincs semmilyen relax, kikapcs, csak az elme pörgése és a rendszerek működtetése.

A terápia mindenképpen a megértésen és a beismerésen múlik.

Ezekben az esetekben bármilyen guru, bármilyen gyógyító és bármilyen szuper angyali energia legyen is jelen, lepattan és hatástalannak bizonyul. Mert a rendszer kegyetlen és a szabad akarattal egyenértékű. Az égiek tiszteletben tartják és alkalmatlanok vagyunk a továbblépésre. Olyan, mintha egy kapu lenne, ha ezt megfejlődöd, akkor beléphetsz és haladhatsz a lélek és szellem meséjében. Ha nem, akkor még bolyongsz kicsit a saját rendszeredben. Addig, amíg TE AKAROD. Akarni kell, megérteni és tenni. Könnyű ezt mondani, tudom… De azon vagyunk, hogy együtt minden akadályt tanításnak fogjunk fel és hasznosítsunk. Ha megérted és elfogadod, ha akarsz – nem csak elmével – változtatni, akkor megjön az oldási technika és a könnyítés is. Fejlődjünk és haladjunk a saját úton, a saját életfeladat felé. Mindenki magát tudja megváltani.

Áldással és szeretettel!

Gazda Mónika

Egy válasz