Keresés

Szív csakra 

A szív csakra, a szeretet, a hála, a béke, az egyensúly központja. Spirituális hangsúly fektetünk, a feltétel nélküli szeretet és a hála áramlásának, ebben az energetikai központban. A mentál test részeként, leginkább a lélekhez kötjük. A szív csakrában jelen lévő negatív minőségek, pld. a szétszórtság, a diszharmónia, a kaotikusság, a hálátlanság, a szeretetlenség, és a szeretetre való képtelenség. Fizikai szinten a szív és a keringési rendszer és a vérképzés tartozik a szív csakrához. A benne lévő gátak, blokkok elhúzódó jelenléte befolyásolhatja szív és érrendszeri panaszokat. Pld. szívinfarktust, angina pectorist, szívritmus zavart, érszűkületet, magas vérnyomást, stb.

A mentál test energetikai rendszerének a javítása segíti, hogy az adott csakrához tartozó szervek, szervrendszerek energia rendszere javuljon. A meridiánok tágulásával, az áramlás elősegítésével, fizikailag is javul a vérellátás, az oxigén felvétel, leadás, a funkció normalizálódik, az öngyógyító folyamatok elindulása támogatást kap.

A lélek és lélek szintjén történő blokkok oldása azon az energetikai minőségen tud segíteni, mely beindítója lehet az elváltozásnak. Spirituális kezelések kiegészítő elemek lehetnek akár a nyugati orvoslásnak is. Ebben az esetben a lelki és energetikai rendszer harmonizálását adjuk hozzá a fizikai, tüneteket kezelő, legtöbbször gyógyszeres kezelésekhez.

A színe a zöld, a szegycsont alsó részénél, a mellkasban helyezkedik el a csakra központja, eleme a levegő. A tölcsérek elől és hátul is elhelyezkednek, forgó, áramló mozgásuk van. A tölcsérek nyitottsága, szennyezettsége és forgásának iránya is változhat. Raktározhat fogadalmakat, ígéreteket, blokkokat, akár ebből az életből, de bármelyik előző életből eredően is. Mélyebb rétegekben akár programok is megbújhatnak, melyek az alkalmas időben beindítják a lelki “kapcsolókat”.  Olyan programokat, melyek a lelki traumáink, negatív hitrendszereink miatt átíródik blokkoló folyamattá. Ilyenkor, ha a lelki aspektusból ki is emeljük a blokkot, de a programot bent hagyjuk, akkor simán újra generálódik a blokk, és folytatja ugyanott. Érdemes a mélyebb rétegeket felkutatni.

Célunk, a Krisztusi elvek szerinti, feltétel nélküli szeretet és hála áramlásának elérése!

A levegő

A levegő, mely kitölti a rendelkezésére álló teret, áramlik, alkalmazkodik és ciklikusan változik. Ez az alaptermészete. A káosz és a rend folyton váltakozó minőségei segítik a levegő őselem minőségét, mely mindig a tökéletesebb rendre tanít. Rendbe emel, majd a káoszba merül, újra és újra, az egyre tökéletesebb rend felé. Alkalmazkodik a körülötte lévő dolgokhoz, felveszi azok formáját. Átrendeződik és újra alakul. Ne félj tehát az átrendeződéstől, ne félj a káosztól. Éld meg és engedd, hogy rendeződjön egy magasabb szintre.

A gnosztikus tanítások, a valódi Krisztusi tanítások szerint, a bűnöst nem büntetni kell, hanem tanítani és szeretni. Mert miért követi el vétkét? Mert szeretet hiányban szenved, mert fél, mert fáj, mert nem tudja, mert nem ismeri, stb. Tanítani és szeretni. Az öntörvényű és nehezen kezelhető gyereknek ölelés, szeretet és szeretetteljes vezetés kell.

A „meghasadt szív” nagyon fájdalmas viselet. Szükséges a gyógyítása és regenerálása, hiszen sok negatív energiát kap ezáltal ez a terület. Lélekből eredően akár a párkapcsolati problémák, munkahelyi vagy belső konfliktusok hosszú ideig fennálló energetikai egyensúlytalanságot és káoszt okoznak. Ezért a kiegyenlítődés és a rend megteremtéséhez, fontos figyelni és oldani.

Csakra tisztítások, meditációk

Számos technika létezik, amivel a csakráinkat tisztíthatjuk, blokktalaníthatjuk. Magam a meditációkat és lélekgyógyászati, energetikai kezeléseket végzem. Egyéni kezelések és csoportos meditációk alkalmával.

A hét alkalmas meditációk időpontjairól itt lehet tájékozódni.

Tisztítjuk a beakadt és régebben megélt érzelmi blokkokat, akár ebben, akár előző életeinkben tett ígéreteket, fogadalmakat, elavult hitvallásokat, negatív programokat és beidegződéseket. Amik képesek egyéni fejlődésünket akadályozni, képesek újra és újra előhozni és beindítani a rossz érzéseket és rossz szokásokat.

Érdemes tehát foglalkoznod a szív csakrád mélyével, hogy megteremthesd az egyensúlyt, a harmóniát, a békét, a hálát és a feltétel nélküli szeretet áramlását. Engedd meg, hogy a szíved fellélegezzen, a lelked életre keljen!

Gazda Mónika