Keresés

Mentál test felépítése 

Arról tudok írni, ahogy számomra összeáll a mentál test, melyben érezzük a lélek minőségeit. Mentál test felépítése, a saját tanulmányaim és tapasztalataim alapján, az én szimbólumrendszeremen keresztül próbálom azt a világot megérteni, ahol nincs fizikai. Próbáljuk meg lefordítani és megvilágítani a mélységeinket, a fizikai értelmezésben.

Lélek és szellem közötti különbség

A LÉLEK, az az a részünk, mely tele van fájdalmakkal, félelemmel, kétségekkel, elfogadással, szeretettel, elégedettséggel és mindenféle érzésekkel. Az a részünk, aki a működtetője, a mozgatója lehet a lényünknek. Aki az esszenciát adja. Inkább a jines, a nőies energiákkal rendelkező energetikai rendszerünk. Míg a szellem, inkább a férfias, a jangosabb rész. A teremtő, a létrehozó, a határozott, az irányító. Hívhatjuk tudatnak,  Fölöttes Énnek.  A lényeg ugyanaz. … Az isteni fény bennünk, az az a rész, amit Isten saját képmására teremtett. Mert, hogy nem a fizikai részünket teremtette saját képmására, hiszen Neki nincs ilyen…., hanem ezt a fényt, ezt az Isteni magot, ezt, ami teremtő erővel rendelkezik. És ez a lény, itt létezik bennünk! Mindannyiunkban!

Képzeljünk el egy poharat, amibe bele teszünk 7 cseresznyét, amint a csakráink képviselnek. Szórunk bele borsót, ami a mellék csakrákat szimbolizálják. (Sok-sok mellék csakránk van.) A végén, pedig az egészet felöntjük egy pohár kakaóval. A csakrák, amik a gerincét adják az érzelem testnek, jelentősen dominálnak a működésében. De körbe veszi, vagyis jelen van egy másik közeg, ami a kakaót szimbolizálja. A csakrákkal együtt alkotja az érzelemtest rendszerét. Ezt a mentál test struktúrájának neveztem el. Kezeléseim során, a „kakaóval” és a „cseresznyékkel” szoktunk leginkább dolgozni.

S mindig van változás, fejlődés. Mélységek, rálátások, megértések találják meg azt, aki nyitott. Az elmúlt időszakban tágult a technikák tárháza.

Kötések, melyek egy múltban átélt hitrendszer eredményeképpen még mindig rezgésükkel táplálnak és tartanak, akadályozhatnak a lélek előrehaladásában. Mint a méhlepény és a köldökzsinór tart és táplál a régi elhasznált rendszerrel.

Másik technika, amely „régebbi” kiindulási blokkok, az inkarnációs lenyomatok, melyekkel már nincs karmikus teendő, de a lélek és szellem nem tudta még elengedni a lenyomatot. Lehet, hogy okoz fizikai problémákat, az adott területen, de lehet, hogy nem.

Ami még fontos, és a lélekgyógyászati technikák között felsorolnám, a vaskori mintázatok és bilincsek súlyát, melyek tartanak a materiális világban. Azon változni és rezgésszintet emelni kívánó emberek, akik „feladattal” érkeznek, a magasabb rezgéstartományok energiáit nehezen tudják integrálni. Fonotos a folyamatos és fokozatos belső átalakulás. Ennek az elindítója lehet, az abroncsok és bilincsek lelki szintű elengedése, ha kíván beleállni az aranykori feladatába és útjába a vendég.

Számos tisztítás és vetület létezik, amivel a fizikai élménknek is magyarázatokat adunk és elfogadtatjuk a technikák jelentőségét és fontosságát.

A lényeg, a félelem nélküli egység érzése, igaz önvalónkkal.

Van egy autóm

Vagy a következő szemléletes hasonlat, mely számomra a tökéletes megértést hozta, a következő. Van egy autóm, pöpecül kitakarítom, csillog-villog. Ez a csakrám. Dolgoztam vele sokat, keményen, hogy tiszta és blokk mentes legyen. Beülök az autómba, de nem indul…. Miért? Pedig annyit dolgoztam vele, hogy tiszta legyen. Kiszállok és megnézem a motort és az üzemanyag tartályt. A motor hibás. Hibás programok, hibás alkatrészek vagy hibás összeköttetések vannak, amik miatt használhatatlan az autóm. Vagyis, tudom használni, mert mondjuk nem ázok meg, ha beszállok, de haladni nem tudok vele. A túlélést segíti, nem a fejlődést, a haladást. A motor szimbolizálja a programokat, azokat a rendszereket, amik szerint kiváltódnak az érzelmi reakciók a csakrában. Amíg a programok újra és újra bekapcsolják a megszokott érzelmi mechanizmusokat, addig a problémától sem könnyű megszabadulni. És megint tisztogathatom, takaríthatom… Az üzemanyag, pedig az őselemi és a forrás energiájával való töltés és táplálás. Minden csakrának meg van az őselemi energiája. Föld, víz, tűz, levegő, hang, fény és az éter. A kapcsolatát érdemes megvizsgálni.

Kitakarítottam az autóm, a motor programjait is kicseréltem, üzemanyagot is töltöttem bele. Indulnék, de mindent belep egy hatalmas köd, egy mindent áthatoló sötét rezgés, a poharas példában a kakaó. Ez a köd befolyásolja, hogy hova, merre és meddig tudok menni. Milyen gyorsan és milyen alap rezgéssel. Tapasztalataim szerint, itt, ebben a ködben, ebben a kitöltő struktúrában legtöbbször a hozott minták, az alap szemléletek, alap állapotok fátylai találhatóak.

A fizikai testben sem marad üres tér. A szervezet kitölti. Úgy rendezi magát. Pld. műtétek után, savós váladék.

A test, lélek és szellem hármassága, mely felépíti lényünket. Testjeink, különböző tanítások szerint más és más elnevezéssel kerültek a köztudatba. A fizikai test, a metál test és az asztrál test, megfogalmazás számomra ugyanazt takarja. Ilyen összefüggésben, a lélek, mint a mentál test minősége jelenik meg. Az általam képviselt  lélekgyógyászat ezzel a részünkkel foglalkozik.

Csakrák

Az érzelmi minőségekkel teli 7 fő csakra, a mentál test gerincét alkotja. Ezekben lévő blokkok, gátak, ígéretek, fogadalmak, negatív hitrendszerek igen széles tárháza előfordulhat. Ezeknek lehet az eredete ebben az életben, de lehet előző életekben is. Nem is gondolnánk, hogy egy valamelyik előző életben tett pld. apácai szüzességi fogadalom, tisztátalanság érzését és blokkrendszerét ülteti el, mely nem csak a szexuális életet érzi tisztátalannak, de a gyermeket is. Jelen életében, eszébe sem jutott, hogy gyermeke legyen. Ezt oldottuk, így szabad akaratával, gátak nélkül, el tudja dönteni, hogy vállal-e gyermeket, vagy sem.

A csakrák vagyis a csakra központok mélyebb szintjeiben, a blokkokhoz programok is tartozhatnak, melyek adott helyzetben, aktiválják az érzelmi központokat. A csakra központok tisztítása, az Arkane energetics, azaz Thuróczy Róbert tanításain alapulnak.  

Az adott probléma tükrében hangolódunk, hogy melyik csakrával és annak melyik blokkjával kell az adott kezelésen foglalkozni. Ez mindig változik és mindig egyénre szabott. Lehetnek gyermekkori önértékelési zavaron alapuló, akár a meg nem értésen vagy bántalmazáson alapuló események. De akár előző életes traumák, akár a rabiga, akár az inkvizíció, akár a harc részesei voltunk, bármelyik oldalon.

Meditációkban is tisztíthatjuk, blokktalaníthatjuk a csakráinkat. Erre teret ad, a csakra meditációs sorozat.

Számos mellék csakránk, energetikai rendszerünk van. Ezek közül inkább a talp és a tenyér csakrákkal, mint elvezető rendszerrel foglalkoztunk eddig. Mely az energetikai egyensúlyhoz nagyon fontos lehet.

A kitöltő struktúra

Nemrég egy olyan tanítás részese lehettem, mellyel sikerült megértenem és a kezelések alkalmával hatékonyabban foglalkoznom a lélekkel. Röviden a tanításról itt olvashatsz.

Számomra úgy jelent meg ez a struktúra, ami csakrákat körülvevő térről annak lelki eredetű szennyezettségéről adott információt. Akár behúzó erő, akár köd szerű lepel, akár megváltozott felépítés jellemezheti. Ez a tér, szegmensekre oszlik, funkciótól, jelenléttől függően. Jobb és bal oldali dominanciától, mint a jin és jang minőségeink, a befogadó és az irányító, a férfi és a női minőség függvényében. Pld. Ugyan az, a nem felelek meg, kevés vagyok hozzá, bal oldalon az anyának való érzelmi lelki megfelelés, hogy nem vagyok elég JÓ. A jobb oldalon az apai minőség, hogy nem vagyok képes megtenni, elég jól cselekedni, nem tudok teljesíteni. A szegmenseknek felső illetve alsó részből állhatnak, mely szintén a dominanciára utalnak. A felső inkább a cselekedetek, érzetek az alsó inkább a haladás, az életút összefüggéseiben láttatta magát. Azonkívül a középpont, az önbizalom, az éntudat, a belső tartás, ami belső oszlop formát öltött. A több összetevős struktúrának vannak eredő (alsó), működtető (középső) és felső része is.

Ezek a csakrákban lévő blokkoldások és a strukturális tisztítások jelentős változásokat hoznak a lelki minőségeinkben. A blokkok, gátak, negatív hitrendszerek nélküli,  szabad akaratunk érvényesítéséhez segítenek hozzá. Hogy tisztán, fénytől vezérelve tudjuk meghozni a döntéseinket, és az életúton való haladásunkat.

Gazda Mónika

Egy válasz