Keresés

Önismeret és a béklyók 

Önismeret és a béklyók, egy olyan gondolatébresztő írás, mely személyes, spirituális megtapasztalást tartalmaz. Mit keresünk, mire vágyunk igazán? Hol van a lélek és a szellem üzenete?

Önismeret… Amióta elkezdem önmagammal és spirituális fejlődésemmel foglalkozni, az egyik legfontosabbnak tartottam az önismeretet. Gyakorlatok, meditációk, oldások, tanfolyamok és sok-sok dolog történt, ennek az iránynak a fejlesztésében. Ez is hozott valamit, az is hozott valamit. Jöttek a felismerések, a döbbenetek, a változások, a rálátások önmagammal kapcsolatban. 

Jó azt tudni, hogy mik az előnyös és mik a hátrányos tulajdonságaink. Jó azt tudni, hogy gyerekkorban milyen traumák szerzése által váltam olyanná. Olyanná, aki nem akar ártani. Olyanná, aki meg szeretne felelni az elvárásoknak. Olyanná, aki úgy érzi, nem értik meg. Olyanná, aki a „világ békére” törekszik. Jó tudni azt is, hogy milyen hatások segítettek ahhoz, hogy milyen szerepet töltesz be a családban, a munkahelyen, az egész lényedben.

Sok pofon és sok trauma, mely a lelket és ezáltal a személyiséget érik.

Megtanultam azt is, hogy nem tudok mindenkinek megfelelni. Megtanultam azt is, vannak akik nem értenek. Megtanultam azt is, hogy mitől érzem magam jobban és mitől rosszabbul. Tudatosan igyekszem is ezeket úgy irányítani, ahogy szerintem a legjobb. Ahogy ÉN a legjobbnak érzem. Hiszen azt is megtanultam, hogy én vagyok az első. Persze, nem az önzős változatban, csupán az egészséges egoizmus palástja alatt. Figyelek magamra és „betanítom” a környezetemet, hogy ezt fogadják el…

Önismeret, amitől a megváltást, a fejlődést vártam. Önismeret, ami szebbé teszi az életemet, tudatosabbá a létemet. Ha tudom, hogy ki vagyok és milyen vagyok, azt hiszem könnyebb lesz. Ha szembe nézek a „negatívumaimmal”, akkor már alakulok is.

DE! Ki vagyok én?

Ma délelőtt, 3 órát töltöttem meditációval. Nagyon vártam már ezt az időt, régóta készültem rá. Az elmúlt hetekben, nagyon sok volt a feladat és nagyon elfáradtam. Leginkább mentálisan és szellemileg. Az elmúlt napok eseményei és annak bennem leszűrődött konklúziói, elindították a belső fejlődés iránti vágyat, az adott témára. Majd hirtelen kezdett összeállni a kép, hogy a megoldandó blokkok és gátak hol és milyen minőségben lehetnek. Született egy érzet, egy fonál, aminek a végére szerettem volna járni.

Mindannyian, nagyon jó tanácsokat tudunk adni embertársainknak. Én rendszeresen foglalkozom lélek– és szellemgyógyászattal, így a határaimat ki is szoktam tolni. Akár a kliensre, akár magamra fókuszálok.

DE! Amikor a saját tükrünkbe kell belenézni, az egy nagyon fájó pont. Igazából ez az az önismereti hullám. Vágyom rá, hogy megismerjem magam, de a tükröt nem tudom oda tartani…. Ha oda tartom, akkor nem nagyon tudok belenézni…. Ha belenézek, akkor piszkosul el kezd valami szorítani ott belül…. Számomra az önismereti út, egy önbizalom csökkentő, önértékelést romboló folyamat. DE! Hozzásegített, hogy a ma délelőtti magammal való együttlétben, megszülessen a megoldásom és a konklúzióm.

És az nem más, mint hogy nem is az vagyok, akit annyira meg akarok ismerni. Valami más… Valami tiszta… Valami fényes… Valami bölcs… Valami tökéletes…

Többször „találkoztam” az Isteni Énnel, többször volt megtapasztalásom meditációban is. De ez MÁS volt! Amikor a múlt, a gyerekkori sémák, a szülői hitvallások, az, hogy mit fogok elérni, mire leszek képes, a kialakult dogmák, melyek a saját magadban való hitet keretek közé rakják. Bezárt egy olyan dobozba, amit észre sem vettem. Nagy és mély energia rendszere van. Ez építi fel a mentális lényem alapköveit. Sokszor és sokféleképpen bontogattam a gyerekkori blokkokat, negatív hitrendszereket, de mindig csak azon részek képesek leválni, amit már megfejlődünk, amit elbírunk. Ezek oldása után, olyan területre „tévedtem”, ami megmutatta, annak a „szegény énnek” azt, aki ő valójában. Megmutatta, hogy te csupán egy kivetülés vagy, te csak azért szenvedsz, és meg akarod ismerni magad, mert valójában azt a tökéleteset, azt a fényes és bölcs IGAZI lényedet keresed.

Mivel fizikai agyunk gondolkozásával bekorlátozzuk saját fejlődésünket, ezért előbb át kell egy kicsit kalibrálni. Átállítani, hogy létezik egy mese, létezik egy olyan végtelen történet, melynek részesei vagyunk, egy másik valóságban. A fizikai aggyal nem lehet megérezni az energiákat, nem lehet észrevenni a csodákat. Fizikai aggyal képtelenség megérteni azt, ahol nincs semmi fizikai. Ne is akarjuk. A fizikai síkú, a matériában ragadt gondolkozással, bilincseket helyezünk a lélekre. A lélek szárnyalni szeretne, és amint megfejlődi, már ki is nőnek a szárnyai. DE! A matéria bilincsei és fájdalmai tartanak és gátolnak, ha engedjük… Inkább használjuk az egyéb érzékelésünket, az érzéseinket, és próbáljunk meg szimbólumokban és átvitt értelmezésekben gondolkozni.

Csodáknak lehetünk részesei!

Önismeret és a béklyók összefüggéseinek vizsgálatához, személyes fejlődéshez, ajánlom a vezetett meditációkat, a csakra tisztító meditációkat. A szakrális csakra legfontosabb energiája az engedés. Engedés a függéseikből, a kötéseinkből, a túlzott vágyainktól. Érdemes tisztítani és oldani. A felsőbb találkozások színtere sok helyen lehetséges. Nekem, ez esetben, a homlok csakra tisztítása közben hozott tiszta rálátást és megértést.

Gazda Mónika