Keresés

A lélek és a szellem közötti különbséget, a saját megtapasztalásaim és józan paraszti logikám megértésén át értettem meg ebben a formában. Ha a test, lélek és szellem hármasságán alapulva közelítjük meg a kérdést, akkor fizikai test, mentál test és asztrál test részekből áll a lényünk. A szabad szemmel láthatatlan testeket hívhatjuk összegezve energia testnek is. A szellem és a lélek össze tartozik, elengedhetetlen társai egymásnak, de teljesen más minőséget képviselnek, más módon érdemes figyelni rájuk. A lélekgyógyászat és a szellemgyógyászat is más módon zajlik, de mégis egymásba fonódik, mit lényünk teljessége.

 

A lélek és a szellem közötti különbség

A tanult és a tapasztalatokon alapuló véleményem szerint, a lélek, az az a részünk, mely tele van fájdalmakkal, félelemmel, kétségekkel, elfogadással, szeretettel, elégedettséggel és mindenféle érzésekkel. Az a részünk, aki a működtetője, a mozgatója lehet a lényünknek. Aki az esszenciát adja. Inkább a jines, a nőies energiákkal rendelkező energetikai rendszerünk. Míg a szellem, inkább a férfias, a jangosabb rész. A teremtő, a létrehozó, a határozott, az irányító. Hívhatjuk tudatnak,  Fölöttes Énnek.  A lényeg ugyanaz. … Az isteni fény bennünk, az az a rész, amit Isten saját képmására teremtett. Mert, hogy nem a fizikai részünket teremtette saját képmására, hiszen Neki nincs ilyen…., hanem ezt a fényt, ezt az Isteni magot, ezt, ami teremtő erővel rendelkezik. És ez a lény, itt létezik bennünk! Mindannyiunkban!

Találjuk meg! Engedjük, hogy vezetni tudjon! 

A szellem

A mai materiális világunk és az egyházi dogmák, nagyon kedveznek annak, hogy természetes legyen, a szellemünktől, a tudatunktól való eltávolodás. Még a lélekkel csak, csak foglalkozunk, de a szellemmel igen keveset. Hiszen sokunkban félelmet és testetlen lényt jelenít meg, amit, mivel nem ismerünk, félnünk kell. Ezt tudattalanunkban hordozzuk. Ott van.

Lelki, szellemi erőink megtalálása, összerendezése, igen fontos, hogy az energia testünk is a legmegfelelőbben tudjon működni. A fizikai testet is naponta többször is tápláljuk, eddzük, erősítjük, és nap mint nap tisztogatjuk, mosakszunk. Miért ne tehetnénk ezt meg a lélekkel és a szellemmel is? Ha mindhárom testünk fontos lényünk rendezett működéséhez, akkor tudatosan keressük meg és tisztítsuk, tápláljuk és erősítsük minden részünket.

Amikor a fekvőbeteg nem használja az izmait, az ízületeit, azok elsorvadnak, beállnak, funkciójukat elveszítik. Természetes folyamat. Igen kemény munka, gyógytornász és sok-sok gyakorlás szükséges, hogy újra használni tudja a hosszú fekvés után a végtagjait, hogy újra járni tudjon az a beteg. Ezzel a példával tudnám a szellem jelenlétét is szemléltetni bennünk. Amikor nem használom, akkor képes visszafejlődni, vissza húzni az erejét és csendben várni. Várni addig, amíg el nem akarunk kezdeni ismét járni, vagyis szárnyalni. Amíg meg nem találjuk és amíg a Teremtőnktől kapott erőket nem kezdjük el használni.

Ezért érzem fontosnak, hogy ilyen fénylényként is tekintsünk magunkra és megtaláljuk azt a erőt, ami ott szunnyad és csak arra vár, hogy megtaláljuk és használjuk.  A magyar nyelvünk oly szépen használja, “Összeszedettnek érzem magam!”

Az általam képviselt szellemgyógyászati szemlélet szerint, legfontosabb, hogy megtaláljuk és felszabadítsuk önmagunkat. Olyan állapotba kell hozni magad, hogy alkalmas légy arra, ami számodra igazán fontos.

Szedjük hát össze a szellemünk erejét, a minőségeit és kezdjünk el használni!

A lélek

A lélek, mely a tanulmányok és a tapasztalások alapján, több összetevős részekből működik. Ilyenek a csakrák, a 7 fő csakra és a számos mellék csakra. A csakrákon túli és a mentál test köztes terét behálózó energia, mely lehet akár program, akár a mindent átitató köd, melyben képtelenség a mozgás, a haladás, de még a napsütés is.  Itt az érzelmi blokkok, gátak, a programok akadályozhatják a tiszta megéléseinket és a tiszta érzések kiteljesedését. Ezáltal az elakadásokat, a gátakat, az életútról való elkanyarodást is okozhatják, nem utolsó sorban pedig a fizikai testre történő negatív hatással elváltozásokat, betegségeket és különböző kórságokat okozhatnak. Hiszen lelkünk a működtetőnk, a katalizátorunk, Ő adja az élet sava-borsát, a keserűt, de az édeset is.

A gátak, a blokkok, de a programok is legtöbbször gyerekkorból származnak, de sok esetben egy trauma, egy egyedül megélt sokk hatás is okozhatja a gócot. Megdöbbentő lehet, hogy nem csak jelen inkarnációban, de előző életekből is származhatnak. Nagyon sok inkvizíció idejéről és háborús eseményekből eredő blokkal, ígérettel, fogadalommal találkoztam a kezelések alkalmával.

A lélek és a szellem, együtt van, együtt létezik, egymást kiegészítve, de mégis kicsit más minőségben. Ezért az a véleményem, hogy együtt érdemes foglalkoznunk minden részünkkel, hogy hatásosak legyünk. Oldhatom a lelki blokkokat, ha van egy másik erő, egy másik program, ami képes újra generálni a blokkjaimat.

Nem tudhatjuk, hova vezet életünk fonala. Engedd az áramlást, engedd, hogy a tiszta forrás találjon meg! 

Gazda Mónika