Keresés

A LÉLEK EVOLÚCIÓS FEJLŐDÉSE ÉS A PRÓBATÉTELEK, a világjárványok, a háborúk, a különböző jogszabályok, a hatalom, az érdekek, az emberi életünket körülvevő hatások, segítik, illetve gátolják a lélek és a szellem alakulását, változását. A tudatosság, az egyéni  lehetőségek, az egyéni életutak és a szabad akarat, a döntések függvényében bontakoznak ki bennünk és körülöttünk. A feladatok és próbák néha kegyetlennek tűnnek a lélek érzelmi oldaláról tekintve és karmikus hatásaik is lehetnek.  

Tudtuk, ott belül vártuk is, hogy a fejlődésünk elinduljon. A változás belül és kívül. A változás egy olyan világban, mely kezd élhetetlenné változni több faj számára is a Földön. Kértük, hogy alakuljon, kértük, hogy változzon valami. Hát, elindult. Elindult egy folyamat, aminek a végét nem tudjuk és nem láthatjuk, de mindenképpen fontos része az életünknek. Fontos része belül és kívül egyaránt. Mindenki a maga szintjén, útján és energetikáján keresztül látja, érzi és tapasztalja a kialakult helyzetet. Sem jobb, sem rosszabb nincs. Hatások és reakciók vannak. Fogadjuk el, hogy mindenki máshol tart és mást érzékel a világból. 

A környezetünk változása és a lélek evolúciós fejlődése, a vaskori erőből, az aranykori rezgésbe alkalmazkodjon. Vannak akik több hónapja, több éve, sőt több életen át viszik a saját fejlődésük folyamatait. (Azt gondolom, valamennyien.) Keményen dolgozunk, hogy a vaskori homokozó szintjéről, egy „magasabb iskolába” iratkozhassunk. Esetleg a lelki és szellemi rezgésszintünk képes elérni az óvodás, sőt később az általános iskolás szintet is. Vannak, akik elérik az egyetemi, sőt a doktori címet és képesek kilépni a szimbolikusan vett magasabb szintű ÉLETBE. Azaz képesek karmájukat megfejlődni és elhagyni ezt a sűrűbb rezgéstartományt.

Más és más alappal indulhatunk, más és más úttal járjuk, más és más haladással, ütemmel, más és más elhatározással, és ami a legfontosabb döntéssel járjuk a tudatosulásunk útját.  Kell egy döntés! De az nem csak a szánkkal kimondott, hanem a legmélyebb zsigeri rendszerből induló, a sejtek magjának rezgéséből, a lélek legmélyebb szintjeiről és a tudat legmagasabb rezgéséből. Egy folyamatos figyelmet igénylő áramlás, mely tele van buktatókkal. 

Ilyen buktatók lehetnek a félelmet, egyensúlytalanságot és az egó játékát erősítő folyamatok. Mindig van mitől félni és mindig van mi irányítsa a rendszerünket, ha engedjük. Amire fókuszálunk, azt erősítjük. Amikor a félelem rezgése alacsonyabb szintre vezérli és szinte behálózza az energiáinkat, akkor szinte megbénulunk. Egy rettegésbe, bizonytalanságba szorult isteni lény kapálózik, a matéria homokozójában. Abban a mátrixban, amit épít magának. Nem lát ki belőle, nem találja önnön nagyságát, míg nem válik alkalmassá arra, hogy észrevegye saját belső játszmáit. Észrevegye a saját fejlődésének lépéseit, a saját tanításait és ciklusait. 

Az engedés, elengedés az egó „idomításához” fontos kellék. Gyakoroljuk, gyakoroljuk, merüljünk mélyebbre és mélyebbre, hogy belső áramlás repítsen. Kemény munka!

Segíthet, ha… 

  • Segíthet, ha a félelem helyett a hitet, a manipuláció helyett a meggyőződést, az elvárások, a görcsök és az ítélkezés helyett a szeretet gyakorlod. Amire figyelmedet fordítod, annak adsz erőt benned és körülötted egyaránt. Válaszd a szív útját. 
  • Segíthet, ha nem azzal a testtel azonosítod csupán magad, aki a tükörből visszanéz, és beleengeded magad abba a gondolatba, hogy test, lélek és szellem hármassága építi fel a lényed. Akkor miért csak az egyik nézőpontot veszed mindig figyelembe. A test és a fájdalom test energiáit. Hol lehet a szellem, hol lehet a tudat és az isteni fény? 
  • Segíthet, ha beleengedjük önmagunkat abba a ténybe, hogy ha hiszünk a reinkarnációba és elképzeljük, hogy hányszor épített már testet a tudat. Hányszor születtünk már újjá és képesek vagyunk mindig reprodukálni magunkat? Amikor megszülettünk, egy természetes tényként vehetjük tudomásul, hogy ezt a testet itt kell hagynunk, egyszer ki kell lépni belőle, azaz meg kell halni. Egyszer… 
  • Segíthet, ha elhiszed, hogy isteni támogatás van a fejlődéseden, ha meghozod a döntésed. Az Égi vezetés és az Isteni Rend hatalmas magasságokat képes működtetni és irányítani, amit a fizikai agyunkkal képtelenek vagyunk felfogni. Az Isteni Éned és a Tudatod képes rávezetni az útra, ha engeded. 
  • Segíthet, ha megérted létezésed és életed értelmét, a szerepedet, a feladatodat. Ha megtalálod saját utadat és képes vagy már egyenesen, kitérők nélkül követni azt. 

Fontos, hogy az életünket tudjuk uralni, a minket ért hatásokat vegyük észre, hogy a tanításokban lévő lehetőségeket hasznosítani tudjuk. A tudatosságnak azon fokához érkeztünk, mikor a magasabb szintű hatásokat fordíthatjuk kárunkra és előnyünkre is. Az érzelmi szintek nagyon nagy és befolyásoló részt uralnak bennünk. Jó, ha időnként tudatosabban állunk a dolgokhoz, mint érzelem ittasan. A higgadtság nagyon sok mindenben tudja meghozni gyümölcsét. Az érzelmi mókuskerék forgatókönyvét észre tudjuk venni, ha magunkba merülünk, ha meditálunk, ha hozunk egy döntést és Isteni Énünkhöz fordulunk. Építjük a kapcsolatot a magasabb szintű támogató erőkkel, akár az angyalokkal, akár a felső mestereinkkel, akár az Univerzum egyéb támogató energiáival. 

Lényeges, hogy a figyelmünk, a magasabb szférák felé forduljon.

Többször került szóba, hogy az átalakulás, miképpen történhet majd meg. A vaskori rendszer hogyan képes elengedni a hatalmát és aranykori energiák miképpen nyilvánulhatnak meg fizikai szinten? Hogy milyen folyamatok indulhatnak el amit a materiális világunkban látni, hallani, érezni fogunk? 

Erre a választ, magam részéről nem tudom, mindenképpen vannak rá elképzelések. Azt gondolom, hogy ez az időszak már egy hatalmas vízválasztó az egyéni és a kollektív fejlődésben. Az, hogy milyen hatalmi törekvések, milyen gazdasági válság és milyen vírusinvázió köszönt be a külső világunkba, mind formál, alakít kint és bent egyaránt. Evolúciós csomóponthoz, érkeztünk.

Most az életúton egy elágazás van a TE életedben is. 

A Te döntésed, hogy merre indulsz el. A külső hatások és befolyásolt félelmek, melyeket az alacsonyabb rezgés esetén működtetünk, teljesen természetes módon, vagy a magasabb rezgést, a szeretetet és a belső egyensúlyt választjuk. Meríthetünk innen és onnan is energiát, engedhetjük a folyamatok kiteljesedését önmagunkban. Maradhatunk a homokozóban, de beiratkozhatunk a felsőbb iskolákba is. 

A folyamatos de mégis fokozatos belső munka elvezet az átalakuláshoz. Ezeket a folyamatokra segítséget nyújthat a számos önismereti, meditációs és blokkoldó technika, valamint a  LUX AUREA tanításai is. 

Azt gondolom, hogy a fizikai túlélésen túl, gondolnunk kell a magasabb feladatokra és a belső munkánkra, hogy megőrizzük önmagunk egyensúlyát, belső egységünkbe és középpontunkba tudjunk maradni. 

Vannak közöttünk világító toronyként feladatot vállalók,  Fénymunkások is. Nekik nagyon fontos, hogy milyen fényt mutatnak és így merre vezetik a rájuk bízott létezőket. Tehát nem biztos, hogy csak magadért cselekszel. A belső fényed segíti a családodat, a közvetlen és közvetett környezetedet. A kollektív tudatba áramlásával pedig szélesedik a háló, mely kihat az egész Földre, az Univerzumra és természetesen Rád is. Így segítve az egyén és az Aranykor emelkedését. 

Ajánlom szeretettel, a saját készítésű (nem stúdiófelvétel…) meditációt, vezetett elmélyülést a nehezebb időszakokra. Képre kattintva YouTube oldal érhető el. 

YouTube oldalamon találsz még hanganyagokat: 

YouTube/Gazda Mónika

Áldással és Szeretettel! 

Gazda Mónika